Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iscjedak blijede boje


Autor Poruka

Ida-36

15.10.2006. 17:30

Poštovani doktore!
Prošli tjedan mi se pojavio iscjedak mliječno blijede boje, prvo iz lijeve a potom i iz desne dojke. Osjeća se otečenost u obje, pomalo i bolovi. Imam 36 godina, nisam rodila i nisam trudna. Moja doktorica opće medicine me je uputila na mamografiju, ali su me oni odbilis obrazloženjem da je to prerano. Potražila sam termin za ultrazvuk kod liječnika privatne prakse. Zanima me dali se mamogaf obavlja prije 40 god. života ili ne i kako da postupim u ovom slučaju. Napominjem da sam vrlo zabrinuta i depresivna.Dali je ultrazvuk dovoljno dobra metoda da se utvrdi eventualno pogoršanje i bolest? Ovo mi se pojavilo prvi puta u životu.
Unaprijed zahvaljujem!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

22.10.2006. 18:45

Mamografija se može napraviti i kod bolesnica mlađih od 40 godina kada za to postoji klinićka indikacija. Ultrazvuk je metoda pregleda koja se češće upotrebljava kod mlađih žena i dovoljno je pouzdana. Kod vas bi, međutim, vrlo važno bilo odrediti razinu prolaktina u serumu.