Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


iscjedak iz bradavica


Autor Poruka

Laura K.

05.06.2014. 21:40

ovako ja sam u 10.mj. prošle godine išla na punkciju imala sam mastitis naime grudi su mi od jučer malo natečene i ide mi gusti žuti iscjedak iz bradavica na trudnoću sumnjam jer sam zadnju menstruaciju imala 27.05 da još kažem imam kvržicu iz koje su mi radili tu punkciju rodila sam prije godinu dana da li je moguće da su mi se grudi opet upalile prati me na obje neki svrbež može savjet da ne paničarim bezveze hvala!

Katarina Antunac, dr. med.

06.06.2014. 12:45

Poštovana
moguće je da se radi samo o upali dojki ali svakako otiđite liječniku
o

zdrm

19.08.2014. 16:15

Postovani,
imam 22 godine i unazad nekoliko mjeseci imam prozirni,sjajni isjecak iz obje dojke u fazama oko ovulacije i prije menstruacije.
U dojkama nisam napipala nikakve kvrzice. Ciklusi su mi uredni, nisam trudna, ne pijem nikakve lijekove.
Zanima me treba li me iscjedak zabrinjavati i jesu li mi potrebne ikakve pretrage?

Katarina Antunac, dr. med.

25.08.2014. 10:50

Poštovana,
iscjedak iz obje dojke povezan s menstruacijskim ciklusom Vas ne treba zabrinjavati u smislu neke zloćudne bolesti dojke ali svakako bi bilo uputno da se javite endokrinologu kako bi se utvrdio razlog iscjetka.


MSalaj

27.09.2015. 05:00

Poštovana,
unazad dvije godine imala sam prozirni iscjedak iz desne dojke. Citološki nalaz iz prosinca prošle godine je pokazao papilarnu proliferaciju duktalnog epitela. Mamografija istog mjeseca je pokazala ciste promjera 6mm i lobuliranu, dobro ograničenu tvorbu veličine 18x13mm. Nalaz MRI-a iz svibnja ove godine glasi:
" Klinička dg D24 Dobroćudna novotvorina dojke.
Na T2 mjerenoj slici u obje dojke vidljive sitne hiperintenzivne lezije veličine do 8mm koje odgovaraju cistama. Na suptrakcijskim snimkama GDK DD vidljiva lobulirana i septirana lezija veličine 16x12mm, koja heterogeno nakuplja kontrast, septa se ne imbibiraju i može odgovarati FA, a dinamička krivulja je nespecifična.DD BIRADS 3. "
UZV nakon MRI je postavio jednaku dijagnozu (D24) i ocjenio je promjenu od 16mm benignom uz BIRADS 2, uz preporuku ponovnog MMG i UZV za 6 mjeseci.
Prije nekoliko noći uočila sam krvav iscjedak iz desne dojke. Trebam li se zabrinuti radi toga ili je to uobičajen simptom benigne promjene? Unaprijed se zahvaljujem!

Katarina Antunac, dr. med.

27.09.2015. 22:25

Poštovana,
s obzirom da je u pitanju krvavi iscjedak, svakako se javite liječniku

lucky bobi

17.11.2015. 13:25

poštovani danas sam dobila nalaz citološkog eksprimata iz obje dojke i on glasi ovako u razmazima nađena tek pokoja manja nakupina stanica žljezdanog epitela ,nešto fagocita bestrukturna ružičasta tvar . A ujedno i nalaz CEA je 7.2ng/ml. Molim Vas za objašnjenje unaprijed hvala

Katarina Antunac, dr. med.

22.11.2015. 19:40

Poštovana,
u nalazu eksprimata dojki ne opisuje se malignih stanica.
Ovaj nalaz kao i nalaz CEA treba promatrati u sklopu cjelokupne bolesti, dakle zbog čega je rađen pregled eksprimata, da li je bilo spontanog iscjetka iz dojki i kakvog, kakav je palpatorni nalaz dojki, da li je rađena neka druga dijagnostička pretraga npr. UZV ili mamografija i kakvi su nalazi tih pretraga te zbog čega je uopće određen marker CEA. Sama vrijednost markera ne znači ništa, uvijek ga se treba interpretirati u sklopu kliničke slike bolesnika.

NikitaZd82

15.02.2016. 17:55

Poštovani

Nakon zadnje trudnoće i dojenja djeteta imam neprestano iscjedak iz obe dojke.Da stvar bude gora to traje od 2004 g. Iscjedak se pojavljiva svakodnevo,obostrano i spontano u malim količinama.
Od pretraga učinjen je ultrazvučni pregled dojki,nadjen mi je fibroadenom u lijevoj dojci samo i kontroriram to od 2007 g. Nalazi štitnjače su u redu kao i ostali hormoni poput prolaktina koji je takodjer u granicama normale.
Danas sam dobila nalaz citološke analize u kojem stoji da su nadjeni tek nešto mikroorganizama i skvame..
Ne znam koji još pregled mogu obaviti i kako se tog rješiti budući mi stvara velik problem i neugodu. hvala unaprijed na odgovoru!

Katarina Antunac, dr. med.

26.02.2016. 16:35

Postovana,
S obzirom na trajanje tegoba, nalaz UZV-a te citoloski nalaz, samo mogu reci da se ne radi o malignoj bolesti. Nazalost, ne mogu Vam vise pomoci. Osobno bih trazila misljenje endokrinologa

Dema

03.03.2016. 21:50

Poštovana,

Unazad cca. 5 godina (od prestanka dojenja), na pritisak bradavica obje dojke javlja mi se iscjedak; na lijevoj str. bjelkasto - proziran, na desnoj crnkasto - proziran.Količine su jedva zamjetne. Napravila sam UZV dojki, sve je u redu. Imam li razloga za brigu?
Hvala.

Katarina Antunac, dr. med.

06.03.2016. 03:05

Poštovana,
što god traje 5 godina vjerojatno nije razlog za brigu ali Vi se ipak svakako javite svom liječniku

anči052

13.06.2016. 15:20

Postovana doktorice,

Sinoc nakon pritiska na bradavicu pojavio se prozirno bijeli iscjedak. Jutros kad sam pritisnula drugu (lijevu bradavicu) pojavio mi se iiscjedak ali neke tamnije boje. Lijeva dojka me na dodir boli. Inace, rodila sam prije 4 godine i 2 godine nakon toga imala sam upalu zlijezda u kojima je zaostalo mlijeka, pila sam antibiotik i proslo mi je. Napravila sam i uzv dojki i bilo je sve ok.
Ja i muz radimo na bebi. Zanima me moze li to biti neki rani znak trudnoce ili je u pitanju nesto opasno?

Katarina Antunac, dr. med.

18.06.2016. 22:20

Poštovana,
ne mislim da se radi o ranom znaku trudnoće. Svakako se javite liječniku.