Home / Forum / Bolesti i stanja / Rak dojke / konstantna bol u desnoj dojci

Rak dojke

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 824

Broj poruka: 3010

anonymous

Katarina Antunac, dr. med.

KBC SM
Vinogradska 29
Zagreb

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

konstantna bol u desnoj dojci

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ja i ja

03.01.2014. 20:25

Poštovana,

Imam 29 godina, jednom godišnje odem na ultrazvuk dojki, jer su mi se pojavile vodenaste ciste prije 3-4 godine. Dojke su mi od uvik u pms-u jako osjetljive i bolne. Nisam rađala. Zadnja četiri mjeseca mi se javlja konstantna bol u desnoj dojci i to posebno od 7-15 dana ciklusa, zbog koje se i noću budim, u centralnom dijelu dojke šireći se prema pazduhu i ključnoj kosti. Zadnji ultrazvuk radila sam prije pola godine. Što bi mogao biti uzrok tolikoj boli? Lijep pozdrav!

Katarina Antunac, dr. med.

07.01.2014. 12:45

Poštovana,
Uzroci boli u dojkama mogu biti različiti, od hormonskih promjena tijekom ciklusa do upale ili ozljede. Svakako se javite svom liječniku radi uzimanja povijesti bolesti te kliničkog pregleda i eventualno nekih drugih pretraga

ja i ja

07.01.2014. 23:55

Postovana,
bila sam danas na 3D ultrazvuku, pa ako mozete da mi prokomentirate nalaz: Palpatorno b.o.; Regionalni ligamenti promjereni; Koza i potkozno masno tkivo urednih osobina; Coopeprvi ligamenti primjereni; Glandularni tip dojki sa pokojom anehogenom zonom do 7 mm; Pektoralni misici primjereni; Aksile mirne. Kontrola 1xgodisnje. Nisam dobila od dr. objasnjenje zasto tolika bol i to nakon mjesecnice, i sto znaci nakupina bijele siraste sluzi u lijevoj bradavici!? Koja je razlika u kvaliteti 3D ultrazuka od color dopler ultrazvuka?
Zahvaljujem!

Katarina Antunac, dr. med.

13.01.2014. 13:25

Postovana,
u dojkama nije nađeno ništa što bi zahtijevalo daljnju obradu u smislu punkcije ili biopsije. Color dopler UZV prikazuje i protok krvi kroz organ/leziju koja se UZV-om gleda.
Ukoliko imate sluz u bradavici odnosno sluzavi iscjedak iz bradavice, svakako bi ga trebalo citološki obraditi a Vas uputiti endokrinologu.