Home / Forum / Bolesti i stanja / Rak dojke / konstantna bol u desnoj dojci

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 954

Broj poruka: 3909

anonymous

Katarina Antunac, dr. med.

KBC SM
Zagreb, Vinogradska 29

konstantna bol u desnoj dojci

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ja i ja

03.01.2014. 20:25

Poštovana,

Imam 29 godina, jednom godišnje odem na ultrazvuk dojki, jer su mi se pojavile vodenaste ciste prije 3-4 godine. Dojke su mi od uvik u pms-u jako osjetljive i bolne. Nisam rađala. Zadnja četiri mjeseca mi se javlja konstantna bol u desnoj dojci i to posebno od 7-15 dana ciklusa, zbog koje se i noću budim, u centralnom dijelu dojke šireći se prema pazduhu i ključnoj kosti. Zadnji ultrazvuk radila sam prije pola godine. Što bi mogao biti uzrok tolikoj boli? Lijep pozdrav!

Katarina Antunac, dr. med.

07.01.2014. 12:45

Poštovana,
Uzroci boli u dojkama mogu biti različiti, od hormonskih promjena tijekom ciklusa do upale ili ozljede. Svakako se javite svom liječniku radi uzimanja povijesti bolesti te kliničkog pregleda i eventualno nekih drugih pretraga

ja i ja

07.01.2014. 23:55

Postovana,
bila sam danas na 3D ultrazvuku, pa ako mozete da mi prokomentirate nalaz: Palpatorno b.o.; Regionalni ligamenti promjereni; Koza i potkozno masno tkivo urednih osobina; Coopeprvi ligamenti primjereni; Glandularni tip dojki sa pokojom anehogenom zonom do 7 mm; Pektoralni misici primjereni; Aksile mirne. Kontrola 1xgodisnje. Nisam dobila od dr. objasnjenje zasto tolika bol i to nakon mjesecnice, i sto znaci nakupina bijele siraste sluzi u lijevoj bradavici!? Koja je razlika u kvaliteti 3D ultrazuka od color dopler ultrazvuka?
Zahvaljujem!

Katarina Antunac, dr. med.

13.01.2014. 13:25

Postovana,
u dojkama nije nađeno ništa što bi zahtijevalo daljnju obradu u smislu punkcije ili biopsije. Color dopler UZV prikazuje i protok krvi kroz organ/leziju koja se UZV-om gleda.
Ukoliko imate sluz u bradavici odnosno sluzavi iscjedak iz bradavice, svakako bi ga trebalo citološki obraditi a Vas uputiti endokrinologu.