Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ljustenje koze na dojkama


Autor Poruka

Serendipity

15.08.2015. 20:55

Postovani,imam 25g, prije par dana primjetila sam grubu kozu na bradavicama dojke koja je takva maloni na aureolama i ljusti se..moze se guliti u komadicima...nije niti crveno ni bolno
..u obitelji imam anamnezu raka dojke-mama(sa 50g ).Bila sam kod doktorice opce medicine ali mi je rekla da misli da je iritacija na nesto(gel za tusiranje,tkaninu)posto je na ona dvije dojke i da mazem sa nekom masnijom kremom...ali me svejedno poslala na UZV.Inace sam ih operirala 2010.g zbog asimetrije(povecanje) ali svake godine idem na pregled gdje mi putem opipa pregledaju grudi...Koje je Vase misljenje o tom ljustenju?

Unaprije,hvala!

Katarina Antunac, dr. med.

16.08.2015. 20:30

Postovana,
jedan oblik raka dojke- Pagetova bolest- sa javlja kao promjene na bradavici. Međutim, s obzirom da su kod Vas promjene prisutne na obje dojke, suglasna sam s Vašom doktoricom opće medicine da je vjerojatno u pitanju nešto drugo a osim toga, ona je i vidjela promjene. Vi svakako obavite predloženi UZV i nastavite s redovnim kontrolama.

Ippo.girl

07.01.2018. 00:10

Poštovana doktorice,
Imam 23 godine i prije 2,3 dana sam primijetila da me obje dojke bole na dodir. Ništa previše, kao bol koji se javlja u PMS-u.
Međutim, od jučer primijetim da mi je desna bradavica malo tvrđa na dodir i primijetila sam kako se kožica oko nje guli. Ništa previše, nije kruta kožica, ne guli/ ne peruta se konstantno, samo 2 put sam to primijetila u ova 3 dana. Obje dojke me bole na jači dodir, ali desna bradavica (ne cijela areola) ima blago crvenilo i pomalo me svrbi u dodiru sa odjećom. Grudnjak ne nosim nikako ovih nekoliko dana. Nema nikakvog iscjedka, nema čvorića. otkako znam za sebe desna areola mi je malo veća od lijeve kao i cijela dojka...
Stavljala sam čurekotovo ulje (crni kim) kao ulje za masažu i poslije njega sam primijetila to guljenje kože. Nisam u PMS-u (da bih opravdala svrab i bolne grudi) jer sam zadnju menstruaciju imala 23. decembra, a ciklus mi inače traje 30, 31 dan... Niko u porodici s mamine strane nije imao problema sa rakom dojke.

Mene sad zanima da li je ovo samo mogući rak ili ima i neka druga dijagnoza? Jako se plašim otići doktoru, a voljela bih da mi Vi date svoje skromno mišljenje o ovome jer sam stvarno zabrinuta i ne smijem da kažem mami još uvijek...

Unaprijed hvala!

Katarina Antunac, dr. med.

11.01.2018. 12:40

Poštovana,
samo temeljem opisa ne mogu Vam reći o čemu se točno radi te se svakako javite liječniku.