Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim za tumacenje nalaza-raka dojke


Autor Poruka

Tatjana76

11.01.2009. 05:10

Postovani doktore,molim vas za vase misljenje. 26.12.08. Mi je postavljena dijagnoza TU mammae I. dex. Supraareolarno desno,relativno jasno ogranicena TU promena promera 15 mm sa uvlacenjem bradavice desne dojke. Obostrano aksilarno i suspraklav:bez pat.limfadenopatije. T1c No Mo Uz ex tempore biopsiju uraditi odgovarajuci hiruski zahvat. 29.12.08. Dobila sam nalaz sa mamografije koji glasibig-smileojke su intermedijarne strukture. Rezidualno fibroglandularno tkivo je lako asimetrocne distribucije u korist desne dojke,displazno izmenjeno. Retroareolarno desno ovalno zadnjom konturom neostra TU senka promera 15x15 mm. Desna mamila retrahovana. TU mammae dex. BI RADS DD 4B LD2 . Htela bih jos da dodam da imam 32 godine i da radi preventive moj doktor predlaze da se odstrani dojka i ugradi implatant.Unapred vam se od srca zahvaljujem na odgovoru.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

16.01.2009. 17:30

U vašoj desnoj dojci je pronađen tumor, najvjerojatnije zloćudan, ali to će sa sigurnošću biti utvrđeno tek patohistološkim pregledom tkiva navedene tvorbe nakon što bude odstranjena operacijim. Smještaj tumora u dojci je vrlo nezgodan, odma iza bradavice i uvalači bradavicu. Kod takvih, centralno smještenih tumora nije moguć poštedni zahvat nego se mora odstraniti čitava dojka.

Tatjana76

23.08.2010. 12:15

Molila bih vas opet za vase misljenje.Operisana sam 2.09.HP nalaz PLASMA CELL MASTITIS.Uklonjen samo tumor i nesto okolnog tkiva.Nisam imala nikakvu terapiju.Tri nedelje nakon operacije rana mi je procurela.Odradjen bris,potvrdjena Stapilococa u malom broju u desnoj dojci koja je i operisana,a leva sterilna. Lecena po antibiogramu.Bez obzira na terapije bris u 9 mesecu pokazuje i desna i leva dojka stapilococa u velikom broju.I zadnji nalaz brisa od pre tri nedelje je i desna i leva dojka Stapilococa u velikom broju.Bakterije se ne smanjuju bez obzira na redovnu terapiju po antibiogramu.UZ sam radila 6 meseca prosle godine i 1 i 6 meseca ove godine.Sva tri UZ uredna.Da bih pre dve nedelje prilikom samopregleda opet napipala cvor.UZ-u obe dojke normalno razvijen glandularni parenhim levo bez degenerativnih i infiltrativnih promena.U desnoj dojci na spoju medijalnih kvadranata uz areolu,a delom i zahvatajuci nju,vidljiva je hipoehogena prema periferiji nepravilno ogranicena avaskularna promena dijametra iki 23mm.Subareolarno u duktalnom delu parenhima nema patoloskih promena levo.Fascije pektoralisa intaktne.U desnoj aksili reaktivno izmenjeni lifni nodus 7mm.Ostale regionalne limfne zlezde nisu povecane.Potreban mamografski pregled i konsultacija hirurga.Bicu slobodna da vam se obratim i sa mamografskim nalazima.Unapred se od srca zahvaljujem na odgovoru.Sa velikim postovanjem Tatjana

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

18.09.2010. 23:55

Kod vas se nije radilo o tumoru nego o posebnoj vrsti upale koja je imitirala tumor. Stafilokoci su dosta opasne bakterije(nelaze se često na kožI) koje su otporne na mnoge antibiotike i njima uzrokovana upala teško se liječei. Najnoviji nalaz ultrazvuka ukazuje da najvjerojatnije na mjestu operacije i upale, sada nastao ožiljak.