Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nalaz EHO dojki


Autor Poruka

Rade Tina

30.11.2015. 21:15

Postovani,
da li mozete da mi kazete Vase misljenje prema sledecim analizama:
"U Duk desne dojke,odnosno na mjestu pozitivnog palparatornog nalaza,postoji hipoehogeni i blago heterogeno strukturirani nodus koji je neravnih i spukuloznih kontura na ventralnoj strani i sa neravnomjerno zadebljalim perifokalnim rubom.Nodur je dimenzija oko 19x12mm i ima eho karakteristike expazivnog infiltrata u centralnom kvadratu desne dojke ovalna cista ispunjena gustim sadrzajem dimenzija oko 15x6mm u centralnom kvadratu lijeve dojke kao i dijelom u Duk dilatiran galaktoformni sistem takodje u centralnom kvadrantu ciste velicine 8mm uradjen eho jetre nalaz uredan"?
Hvala?

Katarina Antunac, dr. med.

06.12.2015. 21:45

Poštovana,
nažalost u desnoj dojci u njenom donjem unutarnjem dijelu gdje ste Vi ili Vaš liječnik nešto napipali, UZV-om je potvrđena sumnja na tumor. Sljedeći korak će biti citopunkcija ili biopsija te tvorbe kako bi se ustanovilo o kakvom se tumoru točno radi. O tome će ovisiti i daljnji postupci.
U dojkama su još pronađene ciste te prošireni mliječni kanalići. UZV jetre je uredan, dakle nema tvorbi sumnjivih na tumor.