Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


opasno ili ne?


Autor Poruka

Anabelle36

16.01.2017. 22:40

Postovana, dakle ne pamtim tocno od koje godine ali mislim da vec od sedme,osme na bradavici na desnoj dojki imam neku izraslinu..to je tada normalno bilo manje..sada imam 18 godina i to se nikako nije povuklo..nikada me grudi nisu bas nesto bolile ali u zadnje vrijeme posto sam jedno tjedan dana provela bez grudnjaka pocele su boliti..i to desna skoro duplo vise nego lijeva..cak me nekad sama od sebe zna bol uhvatiti bas u tom dijelu gdje je ta izraslina..napipavala sam i nemam nikakvih kvrzica..pretpostavljam da je ovo bradavica na bradavici..nalazi se tocno na vrhu bradavice, na mjestu kroz kojsme bi mlijeko trebalo izlaziti...u profilu se primjecuje kako odskace..korijen joj je povezan sa bradavicom od dojke pa zato pretpostavljam da je to bradavica..takodjer ta izraslina je razgranata..s vremenon se razgranala i izgleda ko mali cvjetic..ti dijelovi koji su razgranati izgledaju kao da su sasuseni i da se mogu otkidati ..cak sam pokusala jednom ali je to preblizu korijenu pa je zabolilo..molim vas odgovorite mi sto mislite da je ovo na mojoj dojki? Puno bi mi znacilo

Katarina Antunac, dr. med.

19.01.2017. 10:30

Poštovana,
štogod postoji 10 godina, najvjerojatnije nije opasno ali Vi se svakako javite liječniku kako bi utvrdili o čemu se točno radi

nena281

20.01.2017. 10:55

Poštovana doktorice! Prije 17 dana sam operirala fibroadenom na Klinici za tumore. Drugi dan sam otpušzena kući sa podosta otečenom dojkom. Nisam dobila nikakve posebne upute o postoperativnom oporavku, odmarala sam, ali se i kretala preko dana, nisam stalno ležala. Dojka mo je i sada jako tvrda i otečena oko reza( kao da mi je jaje u njoj). Prije 4 dana sam bila na prvoj kontroli i doktor mi je punktirao hematom( rekao je da se sve zgusnulo- debelom iglom je izvukao punu špricu gustog krvavo-ljubičasto-žučkasog sadržaja. Brine me je li uspio sve ispunktirati ili se tu još nalazi još toga što je trebalo ispunktirati. Bojim se daljnjih komplikacija. Na Institutu su mi rekli da je oteklina normalna stvar. Na mjestu otekline mi je sve na dodir tupo. Unazad par dana su mi bradavice postale bolne. Podljev , oku vidljiv s donje strane dojke mi se polako smanjuje, mažem lioton gelom. Jako me brine ta tvrda oteklina veličine jajeta u području reza. Pušač sam, nitko nije napomenuo smijem li ili ne pušiti, iako sam to prijavila prije operacije, ne znam je li to ima veze s mojim trenutnim problemom. Bojim se ugruška ili neke dodatne komplikacije. Za tri dana opet idem na kontrolu na Institut. Trebam li prije toga ići k svom liječniku? Unaprijed hvala na odgovoru!

kleopatra5544

25.01.2017. 20:25

Pozdrav !

Već godinama točno na bradavici imam neku izbočinu/kuglicu za koju sam uvijek mislila da je mladež, prije godinu dana sam otišla kod svoje doktorice opće prakse i rekla mi je da je to bradavica. A mene malo brine to što meni to mjenja boju, nekad je normalno boje kože, a nekad bude ljubičasto i pecka me. Kad bude ljubičasto malo i naraste, ali malo jako. A opčenito dosta je malo, nije jako veliko. Šta vi mislite jel moguće da je to bradavica?

Katarina Antunac, dr. med.

26.01.2017. 10:35

Poštovana kleopatra5544,
bojim se da Vam temeljem opisa ne mogu reći o čemu se točno radi pa se svakako javite liječniku radi prgleda

Katarina Antunac, dr. med.

26.01.2017. 10:35

Poštovana nena281,
nadam se da je kirurg do sada već riješio Vaš problem,. Inače, kad god ste zabrinuti, na Klinici za tumore uvije postoji dežurni kirurg kojem se možete obratiti iako je uvijek bolje ići baš onom koji Vas je i operirao.
Pušenje otežava cijeljenje rana pa bi bilo dobro da prestanete.