Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Patohistoloski nalaz


Autor Poruka

Artist

09.03.2018. 14:10

Poštovana,
Operirala sam se nedavno te upravo dobila nalaz a misljenje cu tek dobiti ns pregledu za mjesec dana pa Vas molim misljenje...
Sivkasti žilavi isječak tkiva vel. 2.2×1.7 cm koji se je u cijelosti uklopi u dva parafinska bloka označen kao Fa mammae dex.
Mikroskopski, opisam isječak je građen od umnoženog kolageniziranog dijelom miksoidno promijenjenog vezivnog tkiva koje je mjestimično celularnije, te se utiskuje unutar umnoženih izvornih kanalića obloženih pravilnim dvorednim epitelom komprimirajuci ih. Opisanontkivo mjestimično dopire do kirurškog resekcijskog ruba. Fibroadenoma mammae

Molim Vas misljenje o nalazu te predlazete li dalje ikakve pretrage osim provjere spolnih hormona??
Unaprijed hvala

Katarina Antunac, dr. med.

15.03.2018. 09:50

Poštovana,
iz navedenog mogu samo reći da se radi o fibroadenomu, dobroćudnom tumoru dojke koji u pravilu ne zahtijeva daljnje liječenje.
Međutim, jako mi je čudno da imate zakazan pregled tek za mjesec dana, koliko god se radilo o benignoj dijagnozi, prirodno mi je da ste zabrinuti i da čim prije želite čuti mišljenje svog liječnika koji Vas je uputio na pretragu.