Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


probodi kroz bradavicu dojke


Autor Poruka

mircovicc

25.08.2008. 11:05

Povremeno mi se javljaju probodi kroz bradavicu dojke, kao da se skuplja gnoj. Kasnije kada pritisnem malo jace bradavicu, ona pod pritiskom prsne i izleti bledo zuta masa, najcesce redje gustine. Ponekad to bude samo jedna kap, a nekad bude i malo vise. To traje vec par godina, ali sada kada sam u vestacki izazvanoj post menopauzi, ti probodi su jaci. Molim za savet sta bi trebalo da preduzmem u vezi toga, inace ne napipavam nikakve promene na dojci. Hvala unapred.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

26.08.2008. 01:40

Bolovi u dojkama, kao i manja količina iscjedka česta su pojava i uzrokovani su fibrocističkim promjenama u dojkama. Fibrocističke promjene su potpuno normalna pojava u dojkama i nastaju uslijed ponavljajućih promjena na dojkama za vrijeme menstruacijskih ciklusa. Izrazito zabinjavajuće bi bilo da ste primjetili krv u iscjedku. Međutim, svakako vam preporučam da odete liječniku na pregled. Svakako je potrebno učiniti mamografiju-rendgensko snimanje dojie i citološki pregled iscjedka iz dojke koji primjećujete. Koji se puta ti pregledi nadopinjuju i utrazvučnim pregledom dojke i ciljanom citopunkcijom pod kontrolom ultrazvuka, naravno ako bude otkrivena kakva novotvorina u dojkiama.