Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Promjena na bradavici dojke


Autor Poruka

zina

02.05.2009. 18:35

Prije nekoliko dana sam primjetila na lijevoj bradavici dojke da se nalazi kao jedna mala bubuljica bjele boje. To mjesto me ne boli i kada bradavica nije kruta skoro se i ne primjeti. Molim Vas da mi ukažete na moguću dijagnozu. Čitala sam o Pagetovoj bolesti, da li postoji mogućnost da je to u pitanju. Također, menstrualni ciklus treba da počne za dva dana. Moje pitanje je kakva gnojna tvorevina može to da bude i da li upućuje na rak dojke. Imam 30 godina, nisam rađala.
Hvala.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

04.05.2009. 22:05

Samo na temelju opisa, a bez pregleda ne mogu vam dati nikavu dijagnozu. Savjetujem vam da otiđete liječniku na pregled. Ovaj forum nikako ne može zamijeniti liječnički pregled.

anabanana25

01.12.2009. 22:20

Meni se vec prije par godina na bradavici pojavilo nesto bijelo, neka bijela nakupina koja se primjeti samo kad je bradavica kruta. prvo sam to ignorirala a zatim kad sam primjetila da se to malo povećalo isla sam to istisnuti i izasla je bijela tekucina, pomalo sirasta i tako par puta. nakon nekog vremena mi je to nestalo al se opet pojavilo. prvo sam bila kod doktorice opće medicine koja mi je rekla da to ne diram i da mi se to samo upalila zlijezda. nakon toga isla sam na uzv dojke i sve je bilo u redu i doktorica je rekla da to nije nista ako je iscjedak bijel. evo proslo je godinu dana od ultrazvuka meni se to jos uvijek pojavljuje i znam da ne bi smijela to istiskivat ali nekad to radim. sad opet namjeravam ic na uzv. da li moze bit problem negdi u bradavici a da se na ultrazvuku ne vidi?

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

06.12.2009. 04:50

Moglo bi se raditi o lojnoj žlijezdi ili možda o proširenom kanaliću u smaoj bradavici, ali vam ništa sa sigurnošću ne mogu reći bez pregleda. savjetijem vam da otiđete na pregled u ambulantu za dojku ili liječniku koji se bavi bolestima dojki.

anabanana25

12.12.2009. 21:00

bila sam kod ljecnika i opet na ultrazvuku i rekao je da je sve u redu, međutim jako mu se zurilo i nije mi nista objasnio o cemu se radi, da li je to lojna zlijezda il nesto, samo je rekao da je sve u redu i da se ne brinem?? meni to jos i dalje stoji na bradavici i kad malo pritisnem izađe bijelo, da li da se prestanem brinuti ili da odem kod drugog ljecnika?
hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

06.01.2010. 22:40

Otiđite drugom liječniku.

Nisam ja

23.09.2013. 23:30

Poštovani,
prije nekog vremena (možda mjesec dana) prvi puta dam primjetila na aureoli dojke nešto slično prištiću..istisnula sam ali mi se nakon nekoliko dana pojavilo opet..neki dan primjetila sam da je taj dio natecen i posto me svršili,istisnula sam ponovno i sadržaj je bio nalik onom iz nekog gnojnog prištića,a zatim je izlazila sukrvica..namazala sam dojku melemom,jer sam primjetila da mi se koza na tom dijelu gdje je pristic,suši..možete li mi reci o čemu bi de moglo raditi?trebam li posjetiti doktora?
Hvala unaprijed

crnka295

20.10.2013. 19:00

Poštovani,molim Vas pomozite! imam pitanje vezano za muškarca. Radi se o muškarcu starome 25 godina.primjetio je kvržicu ispod bradavice, ne osječa bol ako se ne dodirne tj. samo na dodir boli,nema nikakvih promjena na bradavicama,kvržica je otprilike pola cm velika,te se ne javljaju nikakvi simptomi raka (koje sam pronašla na internetu). Molim Vas za savjet!

Katarina Antunac, dr. med.

04.11.2013. 09:50

Poštovana,
najvjerojatnije se radi o upali folikula ali svakako posjetite liječnika

Katarina Antunac, dr. med.

04.11.2013. 09:50

Poštovani,
svavako se javite liječniku da se kliničkim pregledom utvrdi o čemu se zapravo radi te da se usmjeri daljnja dijagnostika.


Dubrovcanka95

03.07.2014. 23:50

Pozz,
Primjetila sam da mi je na obe dojke,na bradavici izasao neki kao osip,tocnije kao bubuljica,ali crvena,nista ni ne srbi ni ne boli.
Dali je moguce da se radi o osljetljivosi na neki materijal ili je opasnije?

Katarina Antunac, dr. med.

07.07.2014. 12:20

Poštovana,
moguće je da se radi o rekciji na neki materijal ali, ukoliko promjene perzistiraju ili se ponovo pojave, svakako se javite liječniku.

MajaH

11.07.2014. 09:00

Postovana doktorice

Pisem vam jer sam se mnogo zabrinula. Name, da bradavici desne dojke sam primjetila da je ona nekako drugacije, tamnije boje nego lijeva, I to samo na povrsini bradavice, nekako je modra boja, isto kao kad imate podljev krvi ispod koze. Na samopregledu dojke, koliko se ja sama razumijem, nisam uocila nikakve promjene. Obje dojke su iste velicine,bez ikakvih drugih promjena na kozi. Danas pri pritisku na bradavicu mi se pojavila kako vrlo mala kapljica tecnosti mlijecne bolje. Bolove nikakve nemam, osim sto me ta bradavica povremeno pece. Zadnju menstruaciju sam imala 23.6, tako da bi ovaj mjesec trebala dobiti oko 22og. Trudna sigurno nisam, jer unazad dva mjeseca nisam imala odnose, nalazim se na poslovnom putu. Molim vas savjet. Jako sam uplasena.

MH

MajaH

11.07.2014. 13:20

Postovani

Zaboravila sam napomenuti...29 mi je godina, radjala sam jednom. Isto tako, vezano za boju desne bradavice, koja je pri vrhu tamnije, ljubicaste boje, na dodir dobija svoju normalnu boju poput lijeve. Da li to mozda ima neke veze sa cirkulacijom?

Jos jednom hvala.

Katarina Antunac, dr. med.

14.07.2014. 13:50

Poštovana,
s obzirom da se pojavio iscjedak iz dojke, svakako se javite liječniku

mialoo

20.07.2014. 23:05

Poštovani!
Imam 23 godine. Prije tri godine pojavila mi se kvržica na bradavici desne dojke iz koje na pritisak izlazi gusta bijela tvorevina, poput gnoja. Bila sam kod svoje ginekologice, napravila sam UZV dojki koji je bio u redu, te je ona zaključila da se radi o proširenom kanaliću na dojci i da nema razloga za brigu. Ta kvržica je ostala nepromijenjena i dan danas, te se prije godinu dana pojavila još jedna na samom rubu bradavice. Doduše, to nije kvržica, već više kao malo proširena rupica vidljiva okom, koja također na pritisak izlučuje jednaku tvorevinu. Znam da to ne bih trebala pritiskati,ali ponekad to napravim te mi se danas iz te druge rupice pojavila sukrvica što me jako preplašilo. Svakako ću posjetiti doktora, ali mogu tek kroz nekoliko dana pa Vas molim za savjet da se do onda umirim. Nekako mi je najverojatnije da se i tu radi o proširenom kanaliću a da je sukrvica rezultat mog čestog istiskivanja... Je li to moguće ili je vjerojatnije da se radi o nečem ozbiljnijem? Hvala!

Katarina Antunac, dr. med.

21.07.2014. 17:10

Poštovana,
lako je moguće da se radi o proširenom kanaliću koji je iziritiran istiskivanjem, ali za svaku sigurnost, kao što ste i planirali, javite se liječniku.