Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


rak dojke - nalaz


Autor Poruka

inassani

18.09.2008. 12:05

Pozdrav....Zeljela bi vas nesto pitati...Imam 39 godina oprisala sam rak dojke,izvadili su mi tumor velicine 3 cm.Sto znaci nije mi odstranjena cijela dojka.Ovo je moja dijagnoza:
DG/ Ca mammae sin.
St post.biop.a.m.II
OP/ Segmentectomia mammae sin.cim dissectione axilae
PHD/CD1 gradus III
sine meta lymph axillae 0/18
ER i PR 0
HER2 score 0
Dali su mi 6 kemoterapija,dosada sam uzela samo dvije,kad bude 4 kemoterapija tad ce vidjeti dali ce mi ukljuciti zracenje.A ovu sam primila na drugom ciklusu:
ENDOX 1100 mg.i.v
Adriamycin 110 mg.i.v u 250 ml.f.o./30 minuta
Kytril 1 amp.i.v prije terapije
Dexamethason 8 mg i.v prije terapije
U slucaju mucnine ili povracanja Toracan cepic pp.
Mozete li mi objasniti o mojoj bolesti..Unaprijed vam HVALA....

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

13.10.2008. 23:15

Kod vas se radi tumoru kliničkog stadija IIA, a najuznapredovaliji tumor s metastazama je stadij IV. Također vaš je tumor najvišeg stupnja zloćudnosti i hormono je neovisan. Vaši su izgledi da preživite 10 i više godina bez ikakvog liječenja oko 68%. Uz kemoterapiju koja vam je preporučena i koju ste već počeli primati ti se izgledi povećavaju za oko 12%, znači oko 80%. Budući vam je sačuvana dojka, svakako će biti potrebno i zračenje dojke i regionalnih limfnih čvorova. Savjetujem Vam da svakako nastavite s kemoterapijom svih 6 predviđenih ciklusa i da obavite i zračenje.