Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ultrazvuk dojke


Autor Poruka

bubamara022

07.02.2017. 20:55

Poštovani, molim vas pojašnjenje nalaza UTZ:
Dojke parenhimnog tipa. Znakova žarišta lezije ne nalazim. U aksilama obostrano po jedan par krupnijih limfinodula, očuvane eho stukture.
Hvala

Katarina Antunac, dr. med.

09.02.2017. 10:25

Poštovana,
nalaz je uredan

t7001134

20.02.2017. 18:05

Poštovana,
Prije 10 godina majka mi je imala mastektomiju obje dojke. Do sada su nalazi kontola bili uredni, no danas je prilikom pregleda ultrazvukom uocena intrakutana hipoehogena tvorevina sa hiperehogenim središtem, promjera 5*6 mm. Unutarnje promjene na ultrazvuku nisu uocene. Molim vas info kakva je to vrsta tvorevine i da li je potrebna citoloska punkcija.

Katarina Antunac, dr. med.

23.02.2017. 11:00

Poštovana,
teško mi je reći o kakvoj se promjeni radi a da li bi trebalo ili ne punktirati, to mora reći liječnik koji ju je vidio i klinički i UZV-om.

Mary jane

05.03.2017. 02:55

Postovana,molila bih Vas Vase misljenje. Imam 35 godine i 2 djece. Prije godinu dana na prvom utz su otkrivene na lijevoj i desnoj dojci cvorovi 11,4×8 mm i 10×6. Dijagnoza : ZO 3. Odmah su punktirali i nalaz citologa je dug al kratki zakljucak; u oba uzorka nalaz se uklapa u sliku fibroadenoma. Cvor u lijevoj dojci pokazuje proliferaciju epitela i celularniju stromu, preporuca kontrolu za 4 mj u prvoj fazi ciklusa.
Zbog guzve nije napravljena ponovna funkcija u prvoj fazi nego kasnije.
Utz pokazuje lagan rast na 12 mm i 11 mm.Nalaz citologa je : u obje dojke je fibroadenom , bez ikakvih drugih pojasnjenja i savjeta kad na kontrolu.Narucena sam na novi kontrolni utz za 7 mj. Dal je to predugo s obzirom da je prvi nalaz sumnjiviji nego drugi.I ta lijeva dojka me znala i prije bolit tj.probadanje pri udisaju dubokom.. Unaprijed se zahvaljujem..

Katarina Antunac, dr. med.

09.03.2017. 10:25

Poštovana,
najvjerojatnije nije ništa opasno ali s obzirom da ste zabrinuti, čim prije se javite kirurgu koji se bavi bolestima dojke radi kliničkog pregleda te razgovora o daljnjim dijagnostičkim i terapijskim mogućnostima.

Mary jane

09.03.2017. 19:35

Zahvaljujem se na odgovoru.
Lijep pozdrav!

BakoMe

30.11.2017. 22:55

Postovana,
Molim Vas za pomoc. Naime, ovo ljeto sam na desnoj dojci (netom nakon menstruacije) napipala kvrgu i odmah sam isla kod dr koja je napisala:
KLINICKI NALAZ DOJKI UREDAN.
UZ DOJKI
Koza i potkozno tkivo urednog su prikaza kao i Vooperovi ligamenti. Glandularni tip dojki urednih odibina. Solidnih promjena ne izdvajam. Aksile uredne. Nalaz fojki uredan.

Kako sam ja panicar i opet sam u Pms-u napipala kvrgu, danas sam ponovila pregled kod druge dr. Menstruacija je zavrsila prije dan/dva.
U novom nalazu pise:
Inspekcijski nalaz uredan. Palpatorno jaci konglometat u GLK DD ua aureolu. Regionalna limfatka uredna. UZV nalaz: koza i potkozno madno tkivo urednih osobina. Cooperovi ligamenti primjereni. Glandularni tip dojki. Dvije manje anehogene zone 3mm. Desno u GLK na mjestu palpabilnog nalaza heterogena zona zljezdanog tkiva na arealu cca 22x16mm-pratiti. Pektoralni misici primjereni. Aksile mirne.

Doktorica me narucila na blic kontrolu za tri tjedna (pms) zbog opterecene anamneze mada mi je naglasila da mjesta za paniku nema te da je vrlo vjerojatno sve u redu.
Kako sam vec naglasila, ja sam panicar i jako sam se prepala iako mi je dr (koja je.onkolog) rekla da njoj na opip i oko nije nista sumnjivo.
Lijepo Vas molim da mi napisete svoje misljenje.
Ps: prije nesto vise od godine dana imala sam dvije ciste (u GLK na 10h simplex cista 3x2mm i supramamilarno na 12h 4x3mm- desna dojka) - receno mi je da ih vise nema.
Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru.
Lp.

Katarina Antunac, dr. med.

07.12.2017. 10:25

Poštovana,
sukladno dogovoru, kontrola za 3 tjedna.