Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vodene ciste u dojkama


Autor Poruka

jasminatina

23.03.2012. 16:30

Na ultrazvuku su mi dijagnostikovali mikro i makro ciste u desnoj dojci do 10 mm i hidro cistu u levoj dojci oko 8.5 mm. Leva dojka me inace boli, kao da je udarena. Doktorica je rekla da samo vrsim redovnu kontrolu, da ne treba nikakva terapija. Molim Vas da mi odgovorite kako nastaju vodene ciste i mikro i makro ciste u grudima? Da li ove ciste mogu da predju u maligne tumore? Da li ovakve ciste mogu same od sebe da nestanu i ako ne mogu sta ja sada treba da radim? Hvala Vam puno, dosta sam zabrinuta.. i onako pogubljena zaboravila sam sva ta pitanja da postavim doktorici...

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

17.07.2012. 22:40

Cista e šupljina ispinjena tekućinom. U dokama nastaju vrlo često kod velike većine žena. Nastaju zbog proširena žljezdanih grozdića(alveola ili kanalića. Proširena su posljedica redovitog periodičnog stimulirana pa destimuliranja tkiva doke hormonima tiekom menstruacijskog ciklusa. Bezopasne su i nikada ne prelaze u zloćudne tumore. Kada su pune tekućine i napete tada su i bolne, to se obično događa pred menstruaciju. Koi puta se mogu upaliti i zagnoiti i tada je to vrlo bolna i negodna upala. Liječene e kirurško otvarane ciste da bi gnoni sadrža istekao. Vi sada ne možete niti trebate bilo što raditi. Ako su doke bolne tada pomažu hladni oblozi(voda ili led). Nastavite obavlati kontrolne pregled od prilike svakih godinu dana. Pregledi se obavlaju 5-8 dan nakon početka menstruaciskog krvarenja.

Littlepanda

13.07.2016. 12:50

Postovani,
operisala sam vodene ciste na dojci, medju kojima je jedna bila ispražnjena. Interesuje me koliko dugo traje oporavak, koliko dugo treba da se pazim, uključujući nenaprezanje i slično?
Hvala unapred na odgovoru.

Katarina Antunac, dr. med.

16.07.2016. 16:05

Poštovana,
oporavak nakon operacije ovisi i o vrsti zahvata i o osobi općenito te je zapravo vrlo individualan. Ugrubo bih mogla reći da će Vam trebati nekoliko tjedana ali za detalje je najbolje da pitate operatera koji zna što Vam je točno učinjeno i ima daleko više iskustva po pitanju oporavka i rehabilitacije.

Nensy02

01.09.2016. 09:50

Poštovani, imam 38 godina. U 01 mjesecu ove godine UZV dojki pronađeno mi je oko 20-ak cista, najveća oko 2 cm. Kirurg za dojke me je naručila za 9 mjeseci na kontrolu sa ponovnim UZV. Mene to stalno boli, ali u zadnjih 2 tjedna bol ne prestaje, ne mogu spavati ni na jednoj strani, ne mogu brže hodati, bol mi ide prema pazuhu i cijeloj ruci. Po Vama da li bi trebala punktirati te ciste ili ne? Hvala.

Katarina Antunac, dr. med.

06.09.2016. 12:45

Poštovana,
sama punkcija Vam neće riješiti problem jer će se ubrzo nakon pražnjenja ciste ponovo napuniti. S obzirom da Vas boli. svakako se ponovo javite liječniku.