Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


genitalne bradavice


Autor Poruka

t_a_nj_a

05.05.2009. 13:30

postovana!
vec dva i pol mj se lijecim od genitalnih bradavica. koristim otopinu Podophyllotoxin koja mi odlicno djeluje i bradavice u roku od tri dana nestaju. medjutim, stalno mi se vracaju! prodje svega par dana i opet se neka pojavi.
nemam bas jak imuni sistem ali ga se trudim cijelo ovo vrijeme podignuti. vitamini, voce, sport.. ali opet ne pomaze.
koristim i drugi rucnik, pazim da ga redovito mijenjam, prokuhavam donje rublje, radim sve da ih se rijesim ali mi nikako ne uspijeva. vec me poprilicno to frustrira. svako toliko se jave, vrlo su sitne pa sam se cijela i izdepilirala da bolje vidim-unistim svaku cim se pojavi, skoro pa svakodnevno kontroliram. stvarno se trudim rijesiti ih se, ali nikako da otidju do kraja. idem uskoro na pregled kod ginekologa, dali da zahtjevam neku drugu metodu lijecenja ili je ovo jednostavno normalan put u lijecenju od njih? koliko uporna trebam biti?!
hvala!

Marija Hršak, dr. med.

13.05.2009. 23:55

Poštovana, bilo bi dobro da ako promjene tako dugo traju probate učiniti ekskohleaciju bradavica. To je način kojim se one jednim manjim instrumentom maknu sa površine kože i šalju na PHD analizu. Ili da ih pokušate ukloniti sa laserom ili ECG-om. Raspitajte se kod svog ginekologa gdje se takvi zahvati rade. Međutim, bradavice se i kod takvih zahvata poneked ponovo pojave.