Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hpv + cin1


Autor Poruka

Sretna

17.05.2009. 17:25

Cijenjena doktorice,

imam hpv i cin 1. Koristim Albothly i Betadin vaginalete i zanima me smijem li imati spolne odnose? Pitala sam svoga ginekologa, medjutim on kaze da smijem, naravno sa kondomom, s tim da mi je napomenuo da sta se toga tice, doktori nisu suglasni o tome smije li se ili ne.

Nadam se da cete mi napisati svoje misljenje.

Unaprijed se iskreno zahvaljujem.

Marija Hršak, dr. med.

20.05.2009. 22:15

Poštovana, pretpostavljam da ste učinili genotipizaciju na HPV te, kao što kažete i da Vam je virus dokazan. Pretpostavljam da ste učinili i briseve vrata maternice na bakterije, te liječili upalu i VI i Vaš partner ako je postojala. Što se tiče HPV-a, prenosi se spolnim putem. Preporučuje se zaštita kondomom, mada niti kondom ne štiti 100 %-tno. Odnosi nikako nisu zabranjeni, apstinencija kao terapija ne postoji. Ne preporučuje se često mijenjanje partnera. Vama savjetujem da uzimate i neki od preparata za jačanje imuniteta, kako bi se Vaš organizam bolje borio protiv HPV-a. I naravno, redovite kontrole PAPA testova.