Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Akne nakon 25.god


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anit@

04.10.2014. 02:45


Poštovani/a,

Imam 27 godina i konstantne probleme s aknama. Svi nalazi su uredni. Nikako ne mogu pronaći uzrok niti odgovarajuću terapiju. Prije 2 mj. sam počela piti Diane 35 te od 28.08. pijem doksiciklin , prvih 14 dana 2 kapsule, zatim po jednu. Od doksiciklina također ne vidim poboljšanja, moram li pričekati još ili on ne djeluje (nove akne se pojavljuju) Zanima me koliko dugo mogu piti doksiciklin da ne oštetim jetru? Također, ne vidim svrhu tih tableta i terapija jer svaki put kada ih prestanem piti akne se vrate.

Također , zanima me postoje li kontracepcijske pilule za akne , a da to nisu Diane, Yaz ili Yasmin ( Od Diana sam stalno gladna, a Yaz i Yasmin si trenutno ne mogu priuštiti)?

Lokalna terapija je dercome clear zatim sona krema uvečer , a za dan aknefug simplex krema koju nisam kupila jer mi je nijansa pretamna. Najviše problema imam na području vrata i brade. Priložena slika. Zanimaju me Vaše preporuke krema iz ponude drogerija odnosno jeftinijih sa zaštitnom faktorom?

Zanima me vaše mišljenje glede moje terapije i stanja.. Unaprijed zahvaljujem.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.10.2014. 19:05

Akne mogu potrajati i do 30. godine života, pa i dulje. Uzrok ili povod nije uvijek moguće naći. Terapija koju uzimate se čini ok. Doksiciklin se uzima 6-12 tjedana i već je trebao dati rezultate. Oštetiti jetru nećete. Za kontracepcijske tablete pitajte ginekologa. S dermatološke strane, Diane 35 su nešto učinkovitije. Ukoliko je svaka dosadašnja terapija neučinkovita, možda bi trebalo razmisliti o uzimanju Roaccutana (izotretinoina).