Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


aterom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dolores

01.04.2002. 17:55

Poštovani,
Moj suprug u predjelu leđa i nadlaktica ima aterome vanjske vidljive veličine lješnjaka i unutarnje koji se mogu napipati i koji su puno veći, čak nekada i malo bolni. Koliko je to ozbiljno i da li se preporuča odstranjivanje tih naslaga?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

prof dr Jasna Lipozenčić

17.04.2002. 11:54

Ateromi mogu biti različite veličine i predstavljaju neestetski i medicinski problem. Potreban je pregled tijekom kojeg će se indicirati pretrage i najbolji terapijski izbor. U Ambulanti za male kirurške zahvate Klinike za kožne i spolne bolesti KBC i MF, Šalata 4 izvršite klinički pregled.

mermem

26.06.2012. 11:00

Pozdrav, prije mozda 2-3 godina sam primjetio neku kvrzicu na podrucju prepona, ustvari tacno izmedju nogu u sredini, s tim sto se nalazila na desnoj nozi. To sam ja onako laicki zakljucio da je to masno tkivo, iako nisam ni priblizno debel, bavim se sportom. nisam ja obracao paznju na to, medjutim u ovih par godina je to naraslo, tako da je velicina bila otprilike 3x2 cm. Nije to mene bolilo, ali mi je vec smetalo, kao da je bilo zaljepljeno za kozu sa unutrasnje strane, mogao sam bas uzeti prstima, kao loptica neka. Ali posto sam ja malo inertan kad sam ja sam sebi u pitanju, a nisam jos nikada bio kod doktora ja sam to odugovlacio i nisam isao doktoru. Medjutim juce kad sam bio na treningu u teretani, to je puklo i ja sam osjetio kad je iscurilo pod kozom, sad to mene malo boli, ta kugla nije vise kolika je bila, smanjila se, ali tacno vidim i osjetim jos taj neki dio koji je iscurio, vidi se kroz kozu. E sad, zadnjih sedam dana sam pio neki preparat koji bi trebao da ubrza metabolizam da topi masti i da ih brze sagorjeva, znaci nesto na bazi l-carnitina, nista nelegalno i nista jako, sasvim normalan preparat. Sad mislim mozda je to uzrokovalo slabljenje te ovojnice oko ateroma ukoliko je to bilo to uopste, i njeno pucanje, jer preparat razgradjuje masti. Pitanje i savjet, sta sada da se radi, ostaviti to tako ili ici doktoru. Iskreno da nije na tako nezgodnom mjestu vjerovatno bi vec davno otisao da to izvadim. Hvala puno unaprijed na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.06.2012. 23:05

Mislim da bi bilo dobro da odete kod liječnika. Promjene koje su se dogodile nemaju veze s preparatom koji ste uzimali, ali možda bi trebao antibiotik ili manji kirurški zahvat.