Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


bijele fleke po koži


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vizualneinformacije

21.08.2012. 17:30

Po licu, vratu, rukama, pojavile su mi se neke bijele fleke. izgledaju kao guljenje koze nakon suncanja. ali posto se prosiruje po cijelome tijelu otisao sam kod doktorice, ona mi je rekla da su to gljivice i dala mi je plimycol kremu. googlao sam i trazio po internetu medutim nisam nasao nikakav primjer takvih vrsta gljivica. pa me zanima da li je moguce da su to gljivice, koja vrsta gljivica i da li je to najbolja krema u tome podrucju za tu vrstu. i ako jesu gljivice nasao sam na internetu BIO-KULT CANDEA kapsule, za koji su mnogi dali pozitivno misljenje, pa me zanima da li bi to bilo dobro upotrijeiti.

hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.08.2012. 12:10

Nisam siguran radi li se kod Vas o gljivičnoj infekciji. Vjerojatnije ne. Mislim da bi bilo najbolje da obavite pregled dermatologa i eventualno mikološku obradu (pregled na gljive nativno i Woodovim svjetlom).

Taca---91

30.07.2013. 22:15

Postovani, na moru su mi se na licu pocele pojavljivati bijele fleke na licu, kao da se koza na tim mjestima gulila. Inace sam tamnije puti, brzo crnim,nikada ne gorim i to mi se do sada nije desavalo. Koristila sam kremu sa zastitinim faktorom 20 i maksimalno lice cuvala od sunca. A tih dana na moru sam morala piti Utrogestan tabl koje mi je propisao ginekolog. Da li one mogu biti uzrok tih fleka, a ako ne da li bi mi mogli reci od cega se to pojavljuje? Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

31.07.2013. 15:30

Utrogestan bi mogao biti uzrok Vaših tegoba u kombinaciji s UV svjetlom. Ne mogu Vam reći točno o čemu je riječ, ali u svakom slučaju trebalo bi izbjegavati izlaganje suncu i koristiti kreme sa zaštitnim faktorom 50+.

tanja-1987

01.08.2013. 17:40

Poštovani doktore
Zadnjih minimalno 5 god imam malu točku bez pigmenta promjera negdje par milimetara. Tokom godina nije došlo do nikakvih promjena niti sam dobila nove mrlje. Zanima me da li bi to ipak mogao biti vitiligo iako mi je čudno da je on u pitanju s obzirom da ima tendenciju širenja.
Hvala unaprijed.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.08.2013. 18:05

Najvjerojatnije se ne radi o vitiligu.

Lucija_20

17.07.2014. 10:50

Postovani, vec 8 godina imam bijele fleke po tijelu. Krenile su po donjem dijelu ledja i neposredno ispod prsnog kosa, a sad se lagano sire... stotinjak malih mrljica se spojilo u jednu veliku.
Doktori su mi rekli da se najvjerojatnije radi o pitrioza veriscolor te sam dobila Lamislil kremu i Oronazol sampon. Kako to nije funkcioniralo nakon par godina su mi dali ITRAC 3 tablete koje sam pila par tjedana svaki dan, a potom 1 dan mjesecno tijekom 6 mjeseci u kombinaciji s Lamisilom i Oronazol samponom ... nazalost ni to nije pomoglo.

Iscekuejm ljeto svake godine u nadi da ce mrlje poceti tamniti,ali to se nije dogodilo ni ove godine. Prije par mjeseci sam napravila test epitela koze da vidim da li imam gljivicu na tijelu te je rezz bio negativan.... dermatolog mi je preporucio da se pomirim s mrljama jer ocito lijecenje nije funkcioniralo, ali ja ne zelim odustati jer se povaljuju nove mrljice na donjem dijelu trbuha...Sto da radim?
Unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.07.2014. 15:10

Prvo bi trebalo postaviti točnu dijagnozu. Ali vjerojatno nije riječ o Pityriasis versicolor.

Alenz

31.07.2014. 20:10

pozdrav.
Imam problem s flekama po kozi. Prije ljetovanja su mi se na ledjima i ramenima pojavile fleke, koje su bile crvene boje kada bih se tijelo zagrijallo pri treningu. Na ljetovanju su ostale bijele, dok je ostatak koze potamnio. Ne vidim nikakve promjene na tom dijelu koze samo je razlicite boje.
Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.08.2014. 00:20

Moglo bi se raditi o postupalnim hipopigmentacijama. To bi značilo (otprilike) da je nakon nekih upalnih promjena koža na tom mjestu privremeno ostala bez pigmenta. Stanje bi se trebalo normalizirati za nekoliko mjeseci. Nema načina da se to ubrza.

bokkyy

28.01.2015. 10:30

Pozdrav
Prije nekog vremena mozda god i pol na glavi su mi se pojavile dvije bijele flekice koje su se vremenom malo povecale i na tom mjestu se sad pojavilo udubljenje. Kao da se vlaznost koze gubi, s vremena na vrijeme zna da zasvrbi. Vase misljenje. Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.01.2015. 11:50

Na temelju Vašeg opisa ne mogu Vam reći o čemu je riječ. Morate obaviti dermatološki pregled.

Iwa

06.07.2015. 23:10

Poslednjih 5 godina nakon suncanja postaju vidljive fleke na predelu donjeg dela ledja i donjeg dela stomaka. U toku zime odnosno kada koza nije izlozena suncu nisu vidljive osim sto se u donjem delu stomaka koza stalno peruta. Pre tri godine imala sam problem sa ekcemom ali sam nakon terapije sa tabletama ekcem uspesno izlecila i nije se vise pojavljivao. Inace na predelu ledja imam konstantni problem sa bubuljicama i po celom telu mladeze. Pri izlaganju suncu koristim faktor 50 ali ipak mislim da se ne bih smela izlagati suncu. Po prirodi sam tamnoputa i retko izgorim. Interesuje me da li su takva kozna oboljenja prilikom velikog zracenja od sunca na neki nacin normalna ili trebam neko lecenje i da li trebam svakako izbegavati sunce ili je to sa zastitnom kremom moguce?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.07.2015. 10:10

Uz faktor 50+ možete se izlagati suncu s obzirom da ste tamnoputi. Za druge probleme trebao bi pregled da se vidi o čemu je točno riječ.

Marko gast

04.11.2015. 19:30

Dobar dan....bavim se nogometom u nizoj ligi pa je sve nekako prljavo i ugl...pojavile su se bijele fleke na ledjima,pocelo je od jedne pa se onda jedna preko druge pa izglexa kao mrlja sad u promjeru 10 cm...i jos malo okruglih oko nje i to je se sve stvorilo u roku god dana...moze nesto o tome

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.11.2015. 09:20

Možda bi se moglo raditi o gljivičnoj infekciji Pityriasis versicolor koja je česta u ovom području kod mlađih ljudi. Naravno, bez pregleda nema točne dijagnoze.