Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


bijeli pristici na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

John

24.04.2003. 14:33

Pozdrav postovana doktorice!!

Naime imam jedan problem sad. Prije otprilike 3-4 tjedna na spolovilu mi se pojavio mali bijeli pristic koji je izgledao kao akna. Tijekom spolnog odnosa osjetio sam lagano peckanje na tom podrucju. Drugi dan pristic se povecao, a podrucje oko njega je postalo nadrazeno, crvenkaste boje i osjetljivo na dodir. Kod sljedeceg spolnog odnosa pristic je izgleda puknuo, te je ostala mala bolna ranica koja je nakon par dana nestala. To je bilo otprilike prije 2 tjedna. Par dana kasnije na drugom mjestu pojavio se identicni pristic, opet bijel kao akna, velicine otprilike 1mm koja zna varirati. Sada taj pristic imam negdje oko 10 dana i jos se nije povukao(inace vidljiviji je i veci kada je penis u erekciji). Danas sam nakon tusiranja primjetio da ispod glavice penisa imam neke bijele fleke tako da sam sada vec stvarno zabrinut.

Zanima me sto bi to otprilike moglo biti? Imam stalnu djevojku vec skoro 7 godina koja je znala imati vaginalne infekcije(mislim da se zove candida), pa me zanima da li je to mozda posljedica toga ili je nesto sasvim drugo. Nemam nikakvih problema s mokrenjem, bijele fleke me ne svrbe(niti uopce osjecam da ih imam), dok je pristic bolan kada ga jace stisnem. Takodjer osjecam laganu bol ili pritisak u testisima ponekad (ne znam da li to uopce imam ikakve veze s gore navedenim). Inace imam 24 godine.

Molio bih da mi na temelju gore navedenih simptoma pokusate dati sto podrobnije informacije o eventualnoj bolesti i nacinu lijecenja iste.

Unaprijed zahvaljujem!!!

dr. Suzana Ljubojević

30.04.2003. 06:59

Promjene koje opisujete "prištići" su ustvari povečane žlijezde lojnice koje se ponekad znaju povečavati i veličnom i brojem u tom područiju. Kao što i sami navodite navedene promjene ponekad mogu i same "puknuti". Opisane promjene nisu patološke pa ih nije potrebno niti liječiti.
Bijele fleke koje opisujete ispod glavića nisu specifične i prema Vašem opisu ne mogu reći o čemu se radi. Fleke nisu povezane s "prištićima"! Bol i pritiska koji imate u testisima također nema veze s gore opisanim primjenama! Zbog bolnosti i pritisaka u testisima obratite se nadležnom urologu.