Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Crvena fleka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Rainboow2500

08.09.2013. 21:45

Poštovani, imam 22 godine. Nikada nisam imala nekih posebnih problema sa licem, niti sa aknama, tu i tamo pokoja se pojavi. Prije od prilike 20-ak dana na bradi, odmah ispod donje usne, pojavila se potkožna akna, jako bolna i crvena. Kako mi je smetala i izgleda kao manji otok, u nadi da ću riješiti problem, ''na silu'' sam pokušala istisnuti sadržaj akne ali bezuspješno. Pojavio se veliki otok, i crvenilo, čak je i unutarnja strana usne natekla. Jako bolno, da sam jedva usta mogla da otvorim. Nadala sam da će nestati, međutim nakon 2-3 dana stvorile su se rane i krastice koje sam gulila i tako iznova pravila još gore stanje. Kada sam vidjela kuda to vodi, za prvu pomoć sam uzela Pantenol kremu i koristila. Pomogla je dosta, odnosno kraste su nestale, sada je koža na ovom mjestu ravna i glatka, ali ostala je crvena fleka prečnika od prilike 1,5 cm, koja nikako da ode. Nakon pantenola, koristila sam kuterid i beloderm. Fleka je postala svijetlija, čak se kroz sredinu nazire moja boja kože, ali imam osjećaj da dalje ne želi da nestaje. Kako mi je rečeno da kuterid i beloderm ne bih smjela dugo koristiti, prestala sam, i sada mažem samo pantenolom. Probala sam sa raznim prirodnim preparatima, ali kao da samo stoji u mjestu. Ne znam šta bih koristila, ili šta bi vi preporučili da se fleka povuče, koliko još trebam da čekam, bojim se da će ostati ovako.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.09.2013. 10:05

Nikako ne mažite Kuterid i Beloderm na lice. Kod Vas je najvjerojatnije riječ o postupalnim promjenama. One će proći, ali za to je potrebno više mjeseci. Nema načina da učinkovito ubrzate proces. Dok promjena ne prođe izbjegavajte izlaganje suncu.