Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvene fleke na licu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zghouse9

04.09.2013. 14:15

pozdrav! zadnjih godinu dana mi se pojavljuje crvenilo na licu tocnije crvene fleke mrlje ili kako vec(nije ono standardno crvenilo npr od sunca ). Uglavnom sam to ignoriro jer se nekad i micalo,a sad zadnja 3-4 mjeseca je ucestalo. Mazao sam s mastima(nevenova mast uglavnom), niveom i slicnim kremama, a rezultat je bio ili da su mi kreme ublažile da se malo manje vidi ili da rezultata nema. Nije po cijelom licu nego lijevo i desno od nosa uglavnom.Ispod usta, po bradi nema nista.Tu i tamo je ucestal i svrbez. Mozete preporucit neku kremu ili mozda neki alternativni nacin, bio bi jako zahvalan!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.09.2013. 21:55

Možda bi se kod Vas moglo raditi o seboroičkom dermatitisu. U tom slučaju bi pomogla Oronazol krema. Naravno, najbolje bi bilo da Vam liječnik postavi točnu dijagnozu, jer bez toga niti pravog liječenja.

zghouse9

05.09.2013. 14:15

Upravo sam kupio kremu Oronazol. Žena u ljekarni je rekla da moram pazljivo baratat s tim tj da jako malo stavljam na odredena mjesta. Zanima me koliko puta da mazem dnevno ili jednostavno kako s tim ?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.09.2013. 22:55

Mažite dva puta dnevno. Ako ne pomogne za 10-14 dana, javite se liječniku.