Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvenilo i ljuštenje lica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dea

04.06.2004. 16:08

Poštovani,
Imam 20 god. i već od puberteta imam akne i prištiće po lici i još dan danas.Posjetila sam već neznam koliko dermatologa,i koristila jako puno krema za čišćenje lica, al ništa nije pomoglo,pred 2 god. od dermatologa sam dobila neku gyrodali pastu,i mazala lice time,al mi se počelo ljuštiti,i od toga mi je lice jako crveno i svjetlije, još i danas ,a inače sam bila tamnije puti.Pa ako mi možete kako pomoći il dati kakav savjet! Please help!Hvala unaprijed.

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

06.06.2004. 17:13

Rado bih vam pomogao no zato je potreban pregled jer se mora utvrdit tip tj. tezina akni kako bi odgovorajacu terapiju proveo.Kod zena akne mogu potrajati i s 40 godina.Nema razloga za ocajavanje jer se danas sve akne uspjesno lijece.Radite redovito ciscenje lica par puta godisnje, savjetovao bih da se javite zato u Kliniku za kozne i spolne bolesti " Salata" na kozmetologiju ukoliko se ste u Zagrebu.
U apoteci nabavite Dercom clear od Dr. wolfa ( benzil peroksid ) i s njim 1-2x dnevno ispirite lice te ga zadrzite par minuta kod pojave pristeva.
Kupite Diferin gel ( adapalen ) i mazite cijelo lice osim oko : ociju, usta i nosa.Lice prije ocistite nocu npr. mlijekom i rabite ga samo nocu.Pod tim gelom ne smijete zatrudniti i pazite na cikluse.Prvi mjesec dana rabite ga svako drugi dan potom svaki dan ako mozete jer moze izazvati : iritaciju i crvenilo.U tom slucaju napravite pauzu dok se lice ne smiri.U pocetku je moguce manje perutanje lica cega se ne trebate bojati jer nakon toga lice bude glatko kao djecja koza.Izbjegavajte Sunce i solarij.Vodite racuna da diferinom premazete akne, mitesere te zdrava podrucja lica.

Iskra1990

12.02.2017. 17:05

Poštovani,

Na koži ispod oka mi se ,prije otprilike 14 dana, pojavilo blago crvenilo sa bijelim ljuskicama. Koristila sam Pantenol mast, ljuskice nestanu privremeno, ali crvenilo ostaje, a kada ne koristim mast ljuskice se ponovo pojave.

Također su mi se po obrazima pojavili sitni crveni kružići sa bijelim ljuskicama, a na ruci veći blago crvenkast krug, koji je hrapav na dodir, a i na njemu se također nalaze bijele ljuskice.

Možete li mi molim Vas preporučiti neku kremu koja bi mi pomogla.

Lijep pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

13.02.2017. 16:15

Kod Vas se vjerojatno radi o seboroičkom dermatitisu. Riječe o kroničnoj bolesti s periodima poboljšanja i pogoršanja. Za kožu ispod oka preporučio bih Bepanthen kremu za oči, a za obraze Oronazol kremu.

Iskra1990

13.02.2017. 23:40

Hvala Vam mnogo. Lijep pozdrav