Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nobody95

05.12.2016. 12:30

Pozdrav

Prije mjesec dana stupio sam u odnos s partnericom koja je 2 dana prije bila u genekologa i sve je bilo u redu. ( nije zarazena ) pola sata nakon naseg odnosa primjetio sam crvene tockice na glavicu, koje me ne cesu, ne bole, apsolutno ne smetaju.. nestale su kroz dan i pol, nakon drugog i treceg odnosa opet su se pojavile, sto da radim? P.s kad se tusiram prodem to sve samponom i vodom, bil trebao to izbjegavati? Hvala .

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.12.2016. 19:15

Riječ je o iritaciji koja se ponavlja. Da, to trebate izbjegavati.

ivanyh

05.12.2016. 23:40

Doktore pomagajte! Imam problem sa kožicom penisa,,penis ne mogu prevući preko glavića iako sam mogao to prije bez problema, kožica je jako suha te se guli ,a ponekad kožica puca i to me jako boli,,glavić penisa me nekad jako svrbi,,dali postoji neka krema za mazat da mi to prođe?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.12.2016. 11:45

Pokušajte s Bepanthen kremom. Ako ne pomogne, javite se liječniku.

Peromali22

07.12.2016. 22:35

Dobar dan, na penisu su mi se pojavile neke tockice, prije toga sam pio 12 dana doksiciklin. Dobio sam kremu plymikol tockice su nestale ali se na kozici pojavilo crvenilo kao nadrazaj neki i iritacija. Imam cudan osjecaj u glavicu. Jel to moze biti kontraindikacija od te kreme ?

Peromali22

08.12.2016. 11:25

dobar dan, davao sam mokraću na uvid i stigao je nalaz izolat 01 : ureaplasma urealyticum -10 (4) mozete li mi molim vas reći što to znači? hvala unaprijed.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.12.2016. 19:50

Vjerojatno je riječ o iritaciji, možda i od Plimycol kreme. Ureaplasma urealyticum je bakterija koja se liječi doksiciklinom (dakle, vi ste proveli dobru terapiju).

Marin13

08.12.2016. 20:05

Postovani, Imam 34 godine, Prije desetak dana na kozici ispod glavica penisa pojavilo mi se crvenilo. Ide sve okolo i kao da je malo koza tu nabubrena i zategnuta pri dnu. Ne peče, zasvrbi ali jako rijetko. Skoro nikakve poteškoće osim osjećaj blagog zatezanja prilikom erekcije odnosno iritacije ukoliko se Prevlaci vise puta. Tri dana sam koristio canesten ništa nije pomoglo, zatim na savjet općeg doktora hidrokortizon 3 dana no ni tu ne vidim neki pomak pa je rekao da prestanem. Osim toga imam bepanthen kremu koju sam probao staviti par puta i olakša mi jer se koza kao omekša no crvenilo je i dalje tu. Možda sam redalo koristio spomenute kreme. Molim vas mišljenje sto bi to moglo biti odnosno ima li alternative. Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.12.2016. 11:50

Vjerojatno je riječ o iritaciji koja se može potrajati i ponavljati se. Možete mazati Bepanthen kremu dalje.

Marin13

09.12.2016. 15:40

Hvala na odgovoru.
Htio bih također napomenuti da se to pojavilo usred liječenja flukonazol tableta nakon dijagnoze gljivične infekcije Tinea u području stražnjice. Kura je trajala 14 dana a nakon toga se osim crvenila na spolovilu javio i nelagodan osjećaj u vrhu spolovila u uretri posebice nakon uriniranja te zatvor od par dana. Ne znam jeli sve to moze biti povezano.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.12.2016. 23:45

To vjerojatno nije povezano.

JovanB

23.12.2016. 23:40

Postovani doktore,jos 2014-te posle jednog sexualnog odnosa sa partnerkom mi se pojavilo mnosto crvenih tackica,otiso sam kod urologa i uradio bris glansa i ispostavilo se da imam ogromnu kolicinu Streptokoka B grupe. Urolog mi nije prepisao nikakve antibiotike vec neke kreme,triderm i ne mogu se setim druge.Crvene tackice se jesu povukle i posle terapiije sam uradio jos jednom bris glansa i nista nije nadjeno.Medju posle nekih odnosa,i kada mi padne imuni sistem opet se pojave crvene tackice na glansu,ili mi se desava da povreme deo kozice postane toliko crven i to traje nekih 2-3 dana.Letos sam radio briseve uretre i rekli su mi da ne moram glansa jer sve sto ima unutra ima i na glansu,i rezultati su bii negativni. Pre nekoliko dana sam imao odnos sa jednom devojkom i sutradan je ceo glans bio crven i svrbeo me strasno. Posto sam mislio da je mozda samo iritacija i da ce se povuci posle par dana nisam iso kod doktora,Medjutim crvenilo se nimalo ne smanjuje cak me i boli kada pipnem glans i tu je i svrab. Uzeo sam uput za kod dermatologa ali su mi zakazali tek za par dan. Mazao sam kanesten kremu ova dva tri dana ali nikakvih promena nema. Neko vase misljenje?
Unapred hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.12.2016. 17:15

Vjerojatno je riječ o iritaciji koja može potrajati i ponavljati se. ipak, pričekajte do pregleda dermatologa.

JovanB

27.12.2016. 15:50

Hvala na brzom odgovoru postovani doktore. Danas sam iso na pregled(crvenilo se mnogo smanjilo i hrapavost glansa,svrab je samo povremen). Dermatolog (zena) mi cak nije ni trazila da pokazem stanje,samo me pitala objasnio sam simptome i rekla mi je posto sam mazao prethodnih 4 dana kanesten da ne moze sada da uradi briseve jer ne bi dali realnu sliku,ali posto mi se smanjilo i crvenilo i svrap i hrapavost dala mi je triderm da mazem od 7 do 10 dana. Pa mi je rekla da ako ne dodje do promene da se javim posle nove godine. Pozdrav !

dalija20

06.01.2017. 21:40

Postovanje, imam jedno pitanjehappy moj decko je nedavno opazio guljenje kozice na spolnom organu uz zatezanje i, lagan svrbez..navodno nema crvenila,crvenih ni bijelih tockica..ono sto se ja bojim je to sto on odmalena ima herpes tipa 2,dakle onaj koji se pojavljuje na usnama,a nedavno je to prenio i meni,koja ga nikad u zivotu nisam imala..i ne znajuci,normalno smo prakticirali oralan seks i ja sam vec nakon nekoliko sati primijetila simptome herpesa na usni,sto je razlog zasto se bojim da se zbog toga zaraza prosirila na njegov spolni organ..mislite li Vi po simptomima da bi to moglo biti to ili nesto drugo?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.01.2017. 22:40

Po opisu se ne radi o herpes infekciji, već o suhoći i iritaciji. Najbolje bi bilo mazati neku neutralnu kremu tipa Bepanthena.

illus13

09.01.2017. 11:25

Poštovani Doktore,

Već neko vreme imam problem sa kožicom na penisu ali samo kod glavica. Naime za vreme erekcije dolazi do peckanja a posle odnosa se desi i da mi kozica oko glavica otekne i pece uzasno. Nisam obrezan ali prilikom odnosa se kozica bez problema navuce i za sve ove godine nisam imao problema. Šte mi predlažate da uradim? Prilikom mokrenja nemam nikakvih problema i ništa ne osećam da me peče sve dok ne dodje do erekcije....

Hvala unapred

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.01.2017. 00:40

Vjerojatno je riječ o iritaciji koja može potrajati i ponavljati se. Možete mazati Bepanthen kremu.

rapidsoft96

17.01.2017. 00:45

Pozdrav! Imam 20godina. Hteo bih da cujem vase misljenje u vezi mog problema,naime, vec nekoliko godina imam u periodima iritacije na glansu penisa i nisam previse obracao paznju na to, medjutim u nekim situacijama posle masturbiranja ili odnosa se vrh glavica poveca odnosno natekne malo i pocrveni (inace vec godinama sam shvatio da mi je malo ispupcen vrh glavica tj.taj deo iz rupice ali sad to oce da natekne), posle nekog vremena se smiri.. Takodje ovih dana sam dobio iritaciju na preponama i testisima, koja traje vec 10dana pa sam odlucio mazati canesten kremu,smiruje se stanje , posto i devojka je dobila iritacije malo ispod vagine i sekret nije tecan kao ranije nego su bele grudvice i ciklusi su neredovni, pa smo ustanovili da je kandida najverovatnije, ovih dana planiramo ici kod lekara. Imate li neki savet ili misljenje sta to moze biti? i napomena ,ovih dana sam pio doksiciklin zbog nekog drugog problema, pa mozda i to pojacalo jos, pijem i probiotice trenutno. I nekad se glans na penisu peruta. Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.01.2017. 11:05

Vi sigurno imate iritaciju, ali s obzirom da ste pili antibiotike, treba isključiti i Candida infekciju. Javite se dermatologu, a Vaša partnerica ginekologu.