Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dejson

14.02.2017. 22:20

Postovani doktore,
prije par dana mi se pojavilo ispod glavica kao opekotine uz recku koja povezuje penis ,zanima me o cemu se radi
i cim da resim to /

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.02.2017. 10:45

Na temelju onoga što ste napisali, bez pregleda, nitko ne može reći o čemu je riječ.

Black_

20.02.2017. 12:05

Postovani, imam pitanje. Ovih dana se brinem jer na delu glavica koji prikriva kozica nalazi se mala crvena flekica (mozda sitna ranica), nije mnogo primetna, ne boli, pecka, nikakve nelagodnosti nema, isto tako nije uzdignuta i ne boli na dodir. Nikakve poteskoce. Isto tako mislim da sam je imao i pre godinu dve, ali sam verovatno zaboravio na istu da je tu. Da li treba da brinem? Cuo sam da to moze biti od nastale povrede.
Unapred zahvalan!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.02.2017. 22:50

Nema razloga za brigu. Mozda tek promjena prokrvljenosti.

Express

24.02.2017. 11:00

Prije tjedan dana imao sam nezasticen sex odnos sa zenskom osobom,nakon 10 do 12 sati od odnosa na penisu su mi se pojavile crvene tockice,2 dana nakon toga lagani bijeli iscjedak uz mokracu,poceo sam koristiti tada canesten te su se tockice povukle skoro skroz,moguce da se malo naziru,tu i tamo malo me zaskaklja ali na kozici penisa gdje je takoder kao malo crvenilo, smatrate li da se radi o gljivicama ili nekoj bakteriji ili je moguce da je to nadrazaj koze zbog sexa? Slicno sam imao prije god dana pa je proslo, i zadnje pitanje, prosloj djevojci naden je hpv-jesam li ja zarazan za druge? Ili kod muskaraca to prode?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.02.2017. 23:35

Vjerojatno je riječ samo o iritaciji. Možete biti zaraženi HPV-om a da i ne znate...

Dara12345

26.02.2017. 16:15

Poštovani, imam jedan problem koji traje već duže vremena, oko 2 godine. Znam imati na glaviću penisa svrbež, ponekad zna biti crvenila i glavić nekad zna imati bijelih naslaga koje se ne daju skinuti i glavić cesto zna izgledati plavkastije boje (ispucan). Najgori je od svega osjecaj peckanje ( i osjecaj hladnoce, tesko za opisati, kad dirnem glavic bas se osjeti kao da je hladan). Vrlo rijetko se zna javiti intezivni miris na glavicu koji bi se u potpunosti povukao nakon koristenja kremi (plimicol, carnesten). Isao sam dermatologu i isao vaditi raznorazne nalaze, candidu mi nisu uspili potvrditi iako sve sto su mi davali (jer su mislili da je ona) je pomoglo ali odmah nakon prestanka koristenja simptomi bi se vratili (koristio sam plimicol kremu, carnesten kremu i octenisept sprej).

Simptomi su bili nepodnosljivi dok nisam nakon svakog mokrenja detaljno obrisao glavic penisa i drzao ga suhim, tu su se smanjili neki simptomi kao bijele naslage i svrbez.. ali i dalje me muci to peckanje i taj osjecaj hladnoce na glavicu, kojeg kao sto sam rekao tesko za opisati (ponekad se zna pojaviti crvenilo ali nestane i intezivni neugodni miris, ali on je kao sto rekao jako rijedak).

Isao sam se pregledati na HIV i ostale stvari.. sve je negativno, isao sam se testirati na HPV, kojeg sam imao, ali se povukao nakon nekog vremena.. radio sam bris uretre, sve je bilo negativno (vise briseva sam radio, ne mogu se sjetit koje tocno), testirao sam mokracu (nasli su e coli bakteriju u mokraci i dali mi antibijotike protiv toga, ali isto je bilo prije i poslije njih). Mislili su svi da je candida.. ali 99% nalaza je bilo negativno, jedino di je nalaz pokazao da je candida je poviseni IGG (sto znaci da je candida bila prisutna u mom organzimu).

Pazim na prehranu, ne unosim secer nikako. Kad sam bio na anti candida dijeti (di nisam unosio nikakve ugljikohidrate) simptomi na glavicu se nisu povukli (drzao sam je oko 2 mjeseca, i odustao).

occipit

26.02.2017. 16:45

Poštovani, jučer mi se tijekom dana pri vrhu kožice spolovila pojavila mala rana, u obliku crtice dužine 1-2 mm. Prilikom tuširanja i mokrenja tj. u situacijama kada navučem kožicu rana se malo proširi, javi se peckanje koje prisutno ali nije velikih razmjera. Peckanja nema osim u tim situacijama, a rana je jedna i samo na tom mjestu. Kožica je jučer bila crvena kad sam primjetio ranicu, danas nije. Nije bilo nikakvih mehaničkih ozljeda ni porezotina koje bi uzrokovale nastanak i nikad prije mi se nije javila takva ranica. S djevojkom prakticiram oralni seks, ali on se nije dogodio u zadnja 2 tjedna, a u tom periodu kao ni prije toga nismo imali spolne odnose. Imam 25 godina. Zanima me možete li mi na osnovu ovoga reći o čemu se radi ili biste preporučili odlazak na pregled, i može li pomoći nanošenje betametazona ili neke druge kreme?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.02.2017. 23:00

Za Dara12345: Vi nemate Candida infekcija. Ona se riješi za desetak dana mazanja. Kod Vas je vjerojatno riječ o iritaciji koju je teško smiriti. Preporučio bih Bepanthen kremu uz pranje samo običnom vodom. I otiđite kod dermatovenerologa kod kojeg ćete stalno kontrolirati.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.02.2017. 23:00

Za occipit: Nikako ne bih preporučio nanošenje betametazona. Možete pokušati Bepanthen kremu, ali najbolje bi bilo da se javite dermatovenerologu na pregled.

occipit

27.02.2017. 19:45

Hvala Vam na odgovoru. Peckanje je prisutno i danas ali samo pri navlačenju kožice malo više, u mirovanju ga nema. Kupio sam i počeo primjenjivati Bepanthen kremu. Pošto bi moglo proći duže vremena da uopće dođem na red za pregled, možete li mi na osnovu zadnje i ove poruke reći o čemu bi se moglo raditi? Spomenuo sam da sa djevojkom nisam imao seksualne odnose zadnjih par tjedana, no na jutro tog dana kad se pojavila ranica dogodila se masturbacija. Pomalo sam nervozan oko situacije i hvala Vam na razumijevanju.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.02.2017. 20:55

Onda je ranica posljedica masturbacije. Uglavnom, po svemu niste bolesni.

microlab1

01.03.2017. 00:15

Postovani doktore,

Pre mesec dana su mi se pojavile sitne tackice na glavicu(oko rupice), koje su zbijene jedna do druge i sad su kao neka tamno crvena fllekica.U pocetku je bilo samo na jednom malom delu, a sada je na malo vecoj povrsini.Izlaze narucito posle masturbacije, nakon jednog dana se smanje ali su i dalje prisutne(u manjoj meri) I crvenkaste su boje. Pravio sam pauzu u masturbiranju oko 15 dana i danas sam ponovo pokusao da testiram da li ce da se pojave i ponovu su izasle ali jos I vise. Ponekad mi se desava kao neki bol posle masturbacije, kao da me neko bode iglicama unutar penisa (mokracnog kanala),to je trajalo 1-2 dana(povremeno ne stalno), sada me vise ne boli. Mazao sam kanesten kremu 1% nekih 5 dana ali sam prestao jer nisam video neka poboljsanja. Inace ne svrbi me i ne pecka me dok mokrim. Nisam jos isao kod lekara. Jako se brinem jer mi ne prolazi vec mesec dana, da li da nastavim da mazem kanesten kremu ponovo?

Hvala unapred.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.03.2017. 14:15

Vjerojatno je riječ o blažoj iritaciji. Mazanje Canesten kreme nije potrebno. Možeze mazati Bepanthen kremu.

microlab1

01.03.2017. 17:40

Hvala na odgovoru. Posle koliko dana mazanja Bepanthen kreme bi izlecio ? I da li mogu da kombinujem Canesten i Bepanthen kremu(uvece jednu kremu, ujutru drugu) za svaki slucaj,ako su glivice prisutne?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.03.2017. 21:50

Takve stvari znaju potrajati i dulje vrijeme. Ipak, najbolje bi bilo da obavite dermatovenerološki pregled da se utvrdi o čemu je točno riječ.

Express

05.03.2017. 16:20

Postovanje,crvenilo koje mi je bilo prisutno (seks prije 2 tjedna)gotovo pa se povuklo,bio sam kod urologa i on je gledao mokracu te ustanovio da nemam upalu te da se najvjerovatnije radilo o gljivicama(mazao sam canestenom) usputno sam saznao da mi je partnerica trudna,danas sam nakon mokrenja tj na kraju mokrenja primjetio lagano prozirno bijeli iscjedak(jucer zadnji sex) imam li razloga za zabrinutost? Dali je moguce da se iscjedak javlja a da konkretno nemam nista od bolesti? Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.03.2017. 20:30

Mislim da nemate nikakvu bolest.

nedo1994

06.03.2017. 15:20

Postovanje, doktore imam male crvene tockice na spoju glansa i kozice, doktorica mi je dala rojazol ali nisu prosle, te suhocu prepucija i glansa. To me malo iritira ali ne boli. Imao sam nezasticen sex prije mjesec ipo dana. Doktor mi je tad preipisao triderm, zbog bolova koji su nastali uslijed udarca par dana poslije sexa. Da li je ta suhoca i iritacija od triderm kreme ili? Prestao sam je koristiti prije 7 dana, i kad sam poceo koristiti bepathen zbog nardrazivanja kozice takoder je pocela snazna bol dok nisam prestao sa terapijom. Inače napravio sam test na vdrl i sve je čisto. Sad sam se naručio za bris uretre na HPV i ostale gljivice mikoplazmu ..... Očekujem odgovor

nedo1994

07.03.2017. 10:40

Da jos nadopisem. Dok sam koristio rojazol nije bilo iritacije, sad je ne koristim dva dana i opet iritira. Takoder sam primjetio nekakve bijele tockice na donjoj strani gdje se spaja glans i koza. Onako sitne bijele, njih par. I kod erekcije osjetim kao naprezanje, mozda zbog suhoće.