Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

caki911

20.04.2017. 01:00

Postovani,
pisao sam vam pre desetak dana oko crvenila na glavicu i rekli ste mi da je to samo blaza iritacija. Crvenilo se u medjuvremenu povuklo i par dana je bilo uredu. Medjutim sada sam primetio da su se pojavile dve crvene tackice nalik bubulicama iako sve ovo vreme nisam imao seksualne odnose niti sam masturbirao.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.04.2017. 17:15

To što ste napisali ne ukazuje na nikakvu bolest, sve je u redu.

Uzrujan

21.04.2017. 09:55

Mislim da je ipak rijec o gljivicnoj infekciji. Da li je moguce poslati vam sliku preko maila ili nekako. Puno bi mi znacilo bar da vidim sto vi mislite. Cime bi se trebala lijeciti onda gljivicna infekcija? Canestenom mozda?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.04.2017. 00:25

Nema mogućnosti slanja fotografija. Nemate gljivičnu infekciju, a ona se ionako može dijagnosticirati samo pretragom na gljive (nativno plus kultura).

microlab1

22.04.2017. 10:55

Imam iritaciju posle masturbacije vise od 3 meseca. Masturbiram na 7-10 dana. Koristio sam canesten i bepanthen kremu ali nisu pomogle, uvek se posle masturbacije ponavljaju isti simtomi (crvenilo, ili tamno crvene tackice), bez svraba ili ostalih tegoba. Da li bi mogli preporuciti neku drugu kremu ili terapiju, posto mislim da samo od sebe nece proci. Hvala, Pozz

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.04.2017. 12:40

Masturbacija je iritacija i za to nema terapije, osim da prestanete masturbirati.

Januska050505

25.04.2017. 17:00

Poštovani doktore, naime uvijek su me mučile gljivičnu infekcije i nikad se nisam mogla do kraja riješiti te spolne bolesti. Posljednih nekoliko tjedana imam iscjedak sivkaste boje neugodnog mirisa, primjetila sam i 3 krastice crvene boje vise kao mrljice koje peckaju malo iznad stidnih usana, poslje spolnog odnosa uvijek osjecam nelagodu i svrbež u predjelu spolovila, a prilikom brisanja toalet papirom osjecam užasno iritirajuće peckanje spolovila, stidne usne nisu promjenile boju niti imam gusto bijeli iscjedak kao kod zaraze candicom tako da ne vjerujem da je riječ ovaj put o njoj. Ali često me počnu svrbejti stidne usne, a zatim peckati. Molim Vas da mi pomognete sto bi to moglo biti i dati smjernicu Za dalje. Hvala i LP.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.04.2017. 23:30

Najbolje da se javite ginekologu da se utvrdi o čemu je riječ.

dusanst

17.05.2017. 19:25

Kako nisam u svojoj zemlji vec u Sloveniji pa mi je potrean strucan savet sta sa mojim problemom. Imam problem sa crvenim tackicama na glansu penisa i crvenilo na jednom delu kozice odma ispod glansa... bio sam na pregled kod urologa gde je ustanovio balantisis on mi je dao da mazem hlorofenikol i povidon jod ... mazem to vec 7-8 dana i na glansu su se skoro izgubile tackice, a na kozici jos uvek crvenilo nije nestalo tako da nastavljam da mazem to do 14dana.. inace kozica je postala u tom delu kruca,suva na dodir kao da se zguzva, bio bih vam veoma zahvalan ako mi date bilo kakav savet sta bi mogao da mazem na kozici kako bi se vratila u normalno stanje. Hvala puno na odgovoru.
Srdacan pozdrav

dusanst

17.05.2017. 19:25

Postovani doktore kako sam trenutno u Sloveniji a imam problem sa crvenim tackicama na glansu penisa i crvenilo na kozici odma ispod glansa... bio sam na pregled kod urologa gde je ustanovio balantisis on mi je dao da mazem hlorofenikol i povidon jod ... mazem to vec 7-8 dana i na glansu su se izgubile tackice, a na kozici jos uvek crvenilo nije nestalo tako da nastavljam da mazem to do 14dana.. inace kozica je postala u tom delu kruca,suva na dodir kao da se zguzva... BIo bih vam veoma zahvalan ako imate neki savet sta bi mogao da mazem kako bi resio moj problem. Hvala unapred.
Srdacan pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.05.2017. 21:45

Napamet vam ne mogu dati savjet. Najbolje da slušate savjete liječnika koji vas liječi.

NebojsaCacak

25.05.2017. 21:25

postovani,molim Vas za odgovor. pre mesec dana na kraju glavica su se pojavile dve ranice.kasnije su se povukele,ali se oko njih svorio kao neki sloj koze,i to se prosirilo preko jednog dela glavica.zadnjih dana se pojavio i slab svrab,pomalo boli, malo crvenila ispod koze,a koza je pocela da se peruta.kada zategnem kozu,deluje kao da preko celog glavica i kozice postoji neki tanak sloj koze,providan i kao da ce sva da se oljusti. da li sam dobio gljvicno oboljenje i koji lek da uzmem? hvala vam veliko unapred i veliki pozdrav.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.05.2017. 22:50

Ne vjerujem da je riječ o gljivičnoj infekciji, ali bez pregleda se ne može reći nešto više. Morat ćete na pregled dermatovenerologu.

Marin13

28.05.2017. 09:35

Postovani,
muku mucim vec nekoliko mjeseci s crvenilo na glansu i kozici penisa pri vrhu odnosno ispod glansa. Crvenilo je zarko crvene boje. Prirje 6 mj ustanovljen mi je streptokok A koji sam izlijecio do pred malo no crvenilo je stalno prisutno, javlja se jace pa malo se smanji ali nikada ne ode u potpunosti. Koristio sam canesten , nije pomoglom\, sada koristim triderm po 5 dana pa stanka no nit tu ne vidim da nestaje samo stoji na istome, stovise sada posljednji put nakon sto sam prestao mazati naglo se pojavilo crvernilo posvuda u nepravilnim oblicima i kao da kozica bude malo nabubrena, i naravno ako ga prevlacim prilikom masturbacije pocrveni.
Zanimljivo je takoder cim neko vriejem drzim penis "na zraku" odnosno prevucen, crvenilo nestaje, cim se prekrije ono se vraca.
Ne znam sto je to i moze li bit povezano sa streptokokom ili je nesto trece.. Ne svrbi ne pece ali je ipak neki nelagodan osjecaj.
Da li bih mogao koristiti Bepanthen kremu? Ponekad mi je kozica bila prilicno suha i ako sam stavio tu kremu kao da mi je olaksalo, ali me strah zbog sirenja bakterija ili cega vec ukoliko se vlazi..
Molim savjet. Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.05.2017. 21:50

Vi imate iritaciju koja je čest problem i nema veze sa streptokokom. Bepanthen kremu možete koristiti.

salseros

16.06.2017. 11:25

Poštovani, imam jedan problem koji već traje jednu ili dvije godine.

Kožica penisa mi je stalno upaljena odnosno crvena i nabubrena, neovisno da li redovno prao penis ili ne, a crvenilo se širi i na glavić penisa. Čini mi se da se crvenilo na glaviću penisa stalno širi odnosno povećava.

Da li je riječ o nekoj spolnoj bolesti?

Hvala vam unaprijed na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.06.2017. 23:15

Vjerojatno je riječ samo o iritaciji, ali konačan odgovor možete dobiti samo na dermatovenerološkom pregledu.

Overflow

28.06.2017. 09:20

Postovani doktore..

Mazanje s Bepanthenom (po potrebi) po glavicu zbog crvenila pomaze (iako bi rado smislio nacin da to ne ponavlja se).

Sad bi pomoc trebao glede neceg drugog. Naime, svakih ajmo rec 2-3 tjedna javljaju mi se pristici na kozici penisa. Nevezano je da li je bilo spolnog odnosa ili ne (sad primjera radi skoro tjedan dana nista a pojavilo se). Nekad u vecoj kolicini (barem desetak njih), nekad samo 2-3. Mazanje Bepanthenom po njima ne pomaze - kao da jos i pece dodatno. Nakon nekog vremena popucaju pa su kao male ranice, i onda se povuku. Al to zna i dosta peci. Sad, ima kakva druga krema za to? Sta bi to opce bilo?

Hvala Vam jako puno ..
LP

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.06.2017. 21:40

Ne mogu Vam reći o čemu je riječ niti napamet preporučiti neku terapiju.

korisnikmm12345

02.07.2017. 22:50

Postovani,

prije nekih 2 mjeseca sam stupio u spolni odnos sa djevojkom, i tek 3-4 dana nakon odnosa pojavilo mi se crvenilo na penisu i na kozici. Posto sam se zabrinuo da nije nesto ozbiljnije, otisao sam napravit bris i rezultati su bili ok, mazao sam par dana s kremom canesten i povuklo mi se. Nakon toga nisam imao nikakvih problema sve do prije 14 dana kad su mi se pojavile crvene tockice, crvenilo, neugodan miris i lagano peckutanje za vrijeme mokrenja (da naponem masturbirao sam, al 2-3 dana prije nego sto mi se to pojavilo). Ponovio sam postupak ko i prvi put i sve je bilo ok.
I sad jucer mi se ponovilo opet ista stvar(opet masturbacija, ali 2-3 dana prije nego sto mi se to pojavilo).
Malo sam gledao komentare ovdje forumu, kupio sam bepanthen mast, mazem i ide na bolje.

Samo me zanima Vase misljenje zasto se to stalno ponavlja, jer nikad prije u zivotu nisam imao problema s tim. Mozda je zbog stresa i pada imuniteta koji se nekad zna dogodit. Da li imam razloga za brigu i da li je potrebno ic na daljnje pretrage.

Hvala unaprijed!