Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.07.2017. 13:25

Najvjerojatnije je riječ o iritaciji koja se ponavlja. Ništa opasno. Mažite Bepanthen kremu.

Mehuto19

25.07.2017. 10:50

Ovako imam 23 godine prije 2 i pol godine pojavili su mi se neki pristici na podrucju stidnih dlaka odmah ispod spolnog organa koji su bili vodenastog oblika i nisu se dali istisnuti.. par puta sam prilikom brijanja se znao nehotice porezat pa bi mi curila krv al nikad nekakva bol ili nesto. Danas sam nekako slucajno obratio paznju na to imam ih 4. 3 plus jedna jako mala sitna, velicina se nije mjenjala jedino sada izgledaju kao madezi crni identicno kao madezi.. zanima me ako mi.mozete pomoci sta bi to moglo biti dali je opasno i trebam li posjetiti ljecnika s obzirom da nisam nikad vezano za to hvala pumo unaprijed i ocekujem odgovor jer osjecam neku nelagodu i strah da nije nesto ozbiljno :/

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.07.2017. 16:15

Sigurno se ne radi o nečem opasnom. Možda je riječ o dlačnom folikulu ili nečem sličnom.

Q3

29.07.2017. 15:10

Postovanje, imam crvenilo na glansu penisa i kozi koja pokriva glans, takodje i vrlo brzo, prakticno par sati nakon sto operem taj deo stvara se smegma.
Ovo me muci nesto vise od 7/8 meseci, svrab obicno prestaje ali crvenilo i te bele naslage, smegma su uvek prisutne, mazao sam Bapanthenom, ali sem sto ublazi svrab kada ga ima, nije bilo nekog boljitka sto se tica crvenila i smegne. Inace imam 21god i nisam imao seksualne odnose, vodim higjenu o tim regijama dnevno. Pa ako bi ste na osnovu ovoga mogli da kazete sta bi moglo biti, tj da li je mozda kandida i da li bih trebao da pokusam sa canestenom? Hvala unapred.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.07.2017. 13:25

Vjerojatno se radi o iritaciji koja se ponavlja, a ne o Candidi. Potrebno je spolovilo prati samo običnom vodom i mazati Bepanthen. Druge terapije nisu potrebne.

Stef...

13.08.2017. 16:30

Postovani imam pitanje konstatovan mi je sugarac 9.8.2017. Data terapija je sprovedena po pravilu. Posle terapije pojavila mi se nova crvena bubuljica-rupica na rubu glave penisa i na butini desne noge. Interesuje me da li se to desava sta mazati i dal da se ponovi terapija pre 7 dana ili ne mora ako se ne bude po telu pojavljivalo?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.08.2017. 09:40

To pitanje postavite liječniku koji vam je postavio tu dijagnozu (kod vas je upitno je li uopće točna dijagnoza).

Stef...

14.08.2017. 15:40

To je tacna dijagnoza koristio sam permetrin 5% medjutim to se dogodilo a u porodici niko nije dobio a to traje mesecima. A na kozno da idem ne bi da pokupim nesto. Nego mee ta bubuljica brine nzm dal nesto mote da se maze da se povuce

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.08.2017. 16:20

Točna dijagnoza se može postaviti samo pretragom pod mikroskopom na dermatologiji gdje se nađe uzročnik. I nikako drukčije.

Desmond

19.08.2017. 23:30

Poštovani doktore,
prije tri godine, na otprilike jednoj četvrtini glansa penisa pojavile su mi se nekakve „vlažne flekice“, ne znam kako bih to drugačije nazvao. Nisu mjehurići niti prištevi. Glans je u pravilu suh osim tih flekica, ponekad se pojavi i blago crvenilo. Ne boli, jedino što je svega nekoliko puta blago peckalo. Dodirom na taj dio primjetna je ljepljivost. Koristio sam u nekoliko ciklusa Canasten kremu i Pantexol mast točno po uputama o korištenju, no nije pomoglo. Nisam imao spolne odnose. Molim Vas za savjet. Unaprijed hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.08.2017. 15:15

Bez pregleda je teško reći o čemu je riječ. S obzirom da "terapija napamet" nije dala rezultate, najbolje bi bilo javiti se liječniku.

Jole94

11.09.2017. 23:30

Postovani,
Imao sam odnose s 10 godina starijom nepoznatom partnerkom bez zastite, koja je imala mnogo partnera, a ja imam 25 godina, zanima me kolika je mogucnost da li sam zarazen nekom od spolno prenosivih bolesti?
Unaprijed hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.09.2017. 09:55

To vam nitko ne može točno reći.

jazavac55

21.09.2017. 14:25

Imam vec par dana lopticu punu vode nemogu vratiti kozicu nazad i.kad hodam jedva hodam . Zanima me jel to upala ili zaraza neka.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.09.2017. 23:10

Potrebno je obaviti urološki pregled. Preko računala se ne može reći o čemu je riječ.

Mirelale

22.09.2017. 14:45

Poštovanje
Imam 35god...i prije 5mj mi se na penisu(prepucij)mozda sam krivo naveo ali mislim na trup penisa, pojavilo perutanje u obliku kruga...cca promjera 1cm...počeo sam mazati Klotrimazol i to je nestalo(perutanje),ali se sada vidi oziljak,pogotovo u opuštenom stanju penisa,kao da je jedan sloj kože "nagrižen"tj ostao je ožiljak...poslije mastrubiranja osjetim peckanje..ne pretjerano...a znam se i česće počešati.
Inače nema nikakvih problema sa mokrenjem i ostalim funkcijama.Samo jos da napomenem da sam imao prije ovog problema sa penisom,perutanje u preponama...indenticno kao sada na penisu.
Molim za vaše mišljenje
Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.09.2017. 15:10

Na temelju onoga što ste napisali, ne može se reći o čemu je riječ. Za dijagnozu bi bio potreban dermatovenerološki pregled, a možda i dodatne pretrage.

caki911

03.10.2017. 12:55

Postovani,
Imam problem sa kozicom penisa. Naime, unutrasnji deo kozice koja prekriva glans penisa je iziritirana, postoji blago crvenilo (nekad i nema crvenila), jako je osetljiva na dodir. Kada je povucem u prvi mah se stvori neprIjatan osecaj. Imam osecaj da dok hodam da me i dinji ves grebe. Radio sam bris na gljive, mycoplasma hominis, ureaplasma urealyticum, bris uretre, i chlamydia. I svi brisevi su ok. Mazao sam i kantarionovo ulje, ali je stanje i dalje isto. Ovakvo stanje je vec 6-7 meseci.
Unapred hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.10.2017. 15:45

Riječ je o blagoj iritaciji. Mažite Bepanthen kremu i ne opterećujte se time previše.

Dado1900

31.01.2019. 21:50

Postovanje

Nadam se da tema nije zastarila.Imam problem pa bi da Vam se obratim i molim za savjet.
Naime,prije mozda 7 dana ujutro mi se pojavio svrbez na penisu,tacnije u predjelu glavica.Kad sam prevukao kozicu,primjetio sam da je sa unutrasnje strane jako upaljena,kao i crvenilo na jednom dijelu glavica,takodje se osjecao neprijatan miris.Oprao sam penis toplom vodom i djecijim sapunom,nakon toga sam otisao na posao.Tokom dana stanje se nije poboljsavalo,imao sam svrbez a kozica kao da je bila tijesna i tesko se prevlacila.Kad sam se vratio sa posla,ponovo sam opet oprao sve kao i ujutro.Uvece sam na svoju ruku,na glavic i kozicu nakapao lugolovu otopinu,takodje i ujutro nakon pranja pa opet uvece i ujutro...ukupno 4 puta.Prestao sam sa tim samo zato sto me je peklo sat vremena nakon sto nakapam kapi,kasnije prestane ali mi je smetalo na poslu.Dan nakon sto sam prestao sa kapima,svrbez je potpuno prestao takodje i veci dijo crvenila sa kozice je nestao i mogao sam je bez problema ponovo prevuci preko glavica,takodje nije bilo neprijatnog mirisa.Sada,ostalo mi je crvenilo samo na jednom dijelu kozice i glavica,ne svrbi me,ne boli ni kad je penis u erekciji,samo sam jutros primjetio kso sitnu ogrebotinu na kozici koja je diskretno krvarila,i kada sam prao penis malo me je peckalo.U toku dana primjetio sam sitnu ranicu na glavicu,na dijelu sa crvenilom takodje bio je prisutan neprijatan miris ali ne toliko jak.Pretpostavljam da je u pitanju neka bakteriska infekcija,mozda je u pitanju balanopostitis ali nisam siguran.Kupio sam kanesten mast,ali je nisam jos mazao,pokusao bi sa njom od veceras.Da dodam,zadnji put sam imao odnos prije dvadesetak dana,sa zastitom.

Koje je Vase misljenje,mozete li pretpostaviti kakav je moj problem?

Unaprijed Vam hvala na odgovoru.

Srdacan pozdrav.