Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.09.2011. 16:40

Mislim da nemate razloga za preveliku brigu. Vjerojatno se radi o iritaciji. Ne koristite više gel za tuširanje. Pričekajte još malo s odlaskom k liječniku. Možete koristiti Bepanthen kremu. Ako se simptomi ne smire javite se liječniku.

asvaltina

16.09.2011. 23:00

postovani...evo ovako...ponekad imam crvenilo i svrbez oko stidnih usana i po njima...naime to mi se pojavi pred menstrualni ciklus...medjutim moj suprug se u zadnje vrijeme isto zali na svrbez i peckanje na penisu poslje spolnog odnosa...nedavno sam bila na ginekoloskom pregledu i sve je u redu..pa ako bi mi mogli reci o cemu se radi...unaprijed hvala srdacan pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.09.2011. 13:45

Najvjerojatnije je riječ samo o blagoj iritaciji. Posebna terapija nije potrebna. Vaš suprug može koristiti Bepanthen kremu, a Vi nešto neutralno po preporuci ginekologa.

asvaltina

17.09.2011. 18:40

mozemo li koristiti oboje plymicol kremu???

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.09.2011. 04:15

Ne vidim razlog zašto bi koristili Plimycol kremu. Ona se koristi kod dokazane gljivične infekcije.

bilic.s

20.09.2011. 11:05

Postovani,
Prije par dana sam primjetio male bijele tockice nesto kao pristice na tjelu penisa,zadnji spolni odnos sam imao prije tjedan dana.Na svoju ruku sam uzeo canesten kremu jer sam cuo da je jako dobra u tim slucajevima i koju i sada redovito koristim medjutim te bjele tockice sada su presle u crvenilo i povremeno se javlja svrbez na tim mjestima,kako je moj doktor jos uvjek na godisnjem odmoru molim Vas za neki savjet,unaprijed se zahvaljujem!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.09.2011. 13:15

Mislim da ste pogriješili s Canesten kremom. Prekinite s mazanjem. Za početak je potrebno učiniti dermatološki pregled i mikološku pretragu (nativni preparat i ev. kulturu). Terapija tek nakon toga.

tbogovi1

21.09.2011. 22:05

Postovani,
Prije 2-3 godine imao sam problem sa crvenim tockicama i svrbezi na penisu, a na glavicu mi se pojavile nekakve bijele kvrzice(koda se koza kida) isao sam na kozni i tamo me je doktorica pregledala i dala mi Lotriderm kremu i nesjecam se jos koje tablete da pijem i 2 tjedna da imam tu terapiju. NAkon toga nisam imao nikakvih problema da mi se se ljetos nakon sto sam se vratio s mora pocelo to isto sve dogadati. Da napomenem imam curu vec duze vrijeme i nismo imali nikakvih problema prije toga. Onda je i ona nakon toga ljetovanja dobila svrbez (par dana) a meni se vratili ti isti simptomi. Onda su me na hitnoj poslali na uroloski pregled,taj doktor mi je prepiso Triderm kremu i to sam mazao jedno 10-12 dana,al svaki put nakon odnosa imam osjecaj da ce mi se to ponovo vratiti jel se stalno vide te crvene tockice!!!

Jos nesto me muci pojavila mi se ko mala bradavica na lijevoj strani kod stidnih dlacica, prije penisa, dali je to nesto ozbiljno ili? Htjeo bih otici kod lijecnika al neznam kod kojeg bi bilo najbolje da odem, dermatologu, koznom ili da odem na testiranje za spolene bolesti???

Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.09.2011. 10:45

Teško je reći o čemu je riječ s obzirom da nigdje ne navodite o kojoj se dijagnozi radi. U svakon slučaju potrebno je da obavite dermatovenerološki pregled. Ne bih prije toga obavljao testiranja, jer je moguće da neće niti biti potrebna

master5

26.09.2011. 01:10

poštovani,
jucer su mi se na glaviću pojavile crvene točkice,povremeno me pecka i boli kad ga diram..nikad to prije nisam imao..higijena mi je redovita i sexsualni odnos nisam imao 2 tjedna..dali je to nesto normalno ili treba to mazati nekom kremom ili sl. molim za pomoć!!!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.09.2011. 12:30

Za sada po opisu ne vidim razloga za pretjeranu brigu. Ako promjene potraju, obratite se liječniku. Ne mažite "na pamet" nikakvom kremom.

Neki20

28.09.2011. 16:00

Pozdrav, i ja imam problem, pa bih molio za pomoc... pre par dana sam spavao sa devojkom po prvi put, imali smo taj dan odnose nekoliko puta, oko prepona i u predelu vagine je imala sitne dlacice koje su izrasle posle brijanja i bile su ostre, ja sam penisom dosta puta dokacio te dlacice i osetio na penisu da me bocka, sutradan sam imao crvene tackice po glavicu penisa ( kao kad obrijete bradu ispod vilice pa se pojavi iritacija ) i imam te tackice ispod glavica na kozici koja se svlaci, svrbe, ne pecka me dok uriniram, redovno sprovodim higijenu, a devojka je bila mesec dana pre kod ginekologa i rekli su joj da je sve u redu...molim za pomoc, hvala u napred...

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.09.2011. 11:35

Kod Vas je riječ o blagoj iritaciji. Nema razloga za brigu, niti liječenje. Za očekivati je da će se slično ponavljati.

Neki20

29.09.2011. 14:30

Hvala vam doktore puno, ali cu ipak i danas posetiti dermatovenerologa za svaki slucaj, da budem siguran... javljam sta bude rekao...hvala jos jednom

Neki20

30.09.2011. 11:20

bio sam kod doktora, rekli su mi da je u pitanju candida, dali mi je l' rastvor borne kiseline i canesten kremu da mazem 10 dana 2x dnevno a da ispiram borovom vise puta...

maliplavi23

22.10.2011. 13:55

Srdačan pozdrav,
Prije mjesec dana bio sam na pregledu te mi je ustanovljen demratits koji je bio velicine nokta na glasnu glavica, te mi je pripisana krema geokorton 2 dana i betrion 7 dana. Dok sam si mazo činilo mi se uredu, ali jedan dan sam učio i točku crvenila na vrhu glavica, a staro crvenilo mi je bilo čak si veće. Imam pregled za 2 tjedna. Imate li kakav prijedlog zbog čega s epogoršalo. Osim što je neugodno, koliko može biti opasno? Svrbež i peckanje nemam.
Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.10.2011. 21:15

Po svemu ne što ste napisali, ne radi se o nečem opasnom. Kod Vas je vjerojatno riječ o nekom kontaktnom dermatitisu, a možda i o infekciji kandidom. U svakom slučaju, o točnoj dijagnozi ovisi i liječenje.

Loyne

26.10.2011. 22:40

znaci proslo je to 2-3 mjeseca kad sam stupio u spolni odnos s partnericom i prvi put mi doslo do crvenjena i tockica otisao sam k ljecniku i rekla mi je da nije nista ozbiljno da se upalila kožica i dala mi kremu plimycol* i sve je to bilo u redu znaci proslo je za nekih 5 dana.
Nakon drugi put sto smo stupili u odnos opet ista stvar i naravno nisam isao kod doktora znao sam o cem je rijec i isto tako proslo je opet.
Ugl kada dodem u dodir s vaginom uvjek dode do upale te molio bih vas da mi kazete zasto i neznam vise sta da radim ?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.10.2011. 00:40

Vjerojatno je riječ o iritaciji. Nakon odnosa koristite neutralne kreme ili koristite prezervativ.

lucanin

23.11.2011. 13:05

Pozdrav,imam 30godina i unazad 15-tak dana pojavili su mi se bijeli prištići na penisu svuda po koži osim po glaviću,na početku ih je bilo par a sad ih je još više.Prištići su bije boje i lagano me svrbe nisu bolni na dodir,imam stalnu partnericu zadnje 3 godine,prištići se šire od korjena prema vrhu,molim Vas da mi kažete što bi trebao napravit da kupim neku kremu ili da odem do doktora,unaprijed hvala.