Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jurejure1000

11.04.2014. 13:30

Poštovani,
prije odprilike 14 dana sam odkrijo crvene ko ranice na glavi penisa(2kom), prije toga se nisam tuširao sedam dana(razlog bili u planini pa ostali bez vode), od onda se perem redovito i ranice(crvenilo) su nestale. imam osječaj da mi je glava penisa od onda jako osjetljiva, tu i tamo se pojavljuje crvenilo koje nestaje u roku dva dana. nema bolova, svrbeža, peckanja. ali problem je i u tome što sam ima sexualni osnos prije odprilike 45 dana, nezaštičen. pa kako berem po internetu me malo uhvatila paranoja. nemam nikakvih iscjedaka... hvala za odgovor

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

11.04.2014. 22:30

Za kamikaza91: mislim da se kod Vas ne radi o nekom ozbiljnijem problemu. Vjerojatno samo iritacija koja se ponavlja. Svi nalazi su uredni, a i promjene koje opisujete govore za blažu iritaciju. Najbolje da do pregleda ništa ne mažete.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

11.04.2014. 22:30

Mislim da nema nikakvog ozbiljnijeg problema kod Vas. Također niti spolno prenosive bolesti.

Potrebna pomoc

13.04.2014. 12:00

Doktore i doktorice, pozdrav,

Imam jedno hitno pitanje. Citao sam na internetu Vase komentare i savjete i tako sam dosao do Vas i vidim da ste veoma strucne osobe, zato Vam se ijavljam.
Izvinite molim Vas sto se ovako javljam, ali treba mi strucna pomoc.

Nastale su promjene na mom penisu, kao neke flekice na dijelu koze koja se prevlaci preko, kao kruzici(na dva mjesta), a na glavicu i sa lijeve i desne strane gdje se spaja sa kozicom doslo je do ljustenja koze. Glatko je, nije hrapavo, ne znam jesam rekao dobar izraz I pocelo je da me pece i da se pomalo siri. Sada je velicine, tj.duzine 1 cm sa desne strane i pola cm sa lijeve.Ovo mi se desilo prije dvije godine, i jedan doktor mi je prepisao kanesten, i to nije bilo dobro, onda samiz vadio nalaze na gljivice, kandidu,.itd,.nista nije bilo od toga i onda sam otisao u bolnicu kod dermatologa i on mi je dao ljubicastu tintu i neku kremu i ja sam mazao s tim 7 dana, i to je bilo odlicno i proslo me je,.Kada sam stavljao tu ljubicastu tintu, tacno se ocrtaju te flekice gdje je ljustenje koze i to je veoma brzo pomoglo,.Medjutim evo sada opet se pojavilo, poslije skoro dvije godine. I strah me je, jer sam uvjek pazio i cuvao se bilo kakvih promjena na penisu.
Hocu da napomenem da sam zadnjih mjeseci pod velikim stresom, nikada vecim, razvod, sudjenje oko starateljstva djeteta, pad imuniteta, u tudjini,.itd,. Moja licna higijena je na maksimalnom nivou, uvijek,.skoro da sam sterilan.Seksualne odnose nisam imao 6 mjeseci.
Molim Vas za Vas savjet, cime da mazem to sada, ja sam trenutno u Svedskoj, ali cu ubrzo dole kod nas kuci,.pa mislim i dole da kupim tu tintu, ali se ne sjecam naziva a moram da odmah pocnem da rijesavam taj problem.

Unaprijed Vam hvala,

Potrebna pomoc

13.04.2014. 15:00

Doktore i doktorice, pozdravljam Vas i imam jedan veliki problem.

Pisao sam gore iznad slicno pismo, ali ga zanemarite, mozete samo ovo procitati,.jer sam u medjuvremenu ovih par sati procitao citav Vas forum, i shvatio sam da ste veoma dobri u svojoj struci, a i nasao sam sliku na internetu slicnu mom problemu i dopunio sam pismo informacijama, da imate sto bolji uvid u problem.

Izvinite molim Vas sto se ovako javljam, ali treba mi strucna pomoc. Zadnjih 10-15 dana,.nastale su promjene na mom penisu, kao neke flekice na dijelu koze koja se prevlaci preko, kao kruzici(na dva mjesta) i na glavicu sa strana, i sa lijeve i desne strane gdje se spaja sa kozicom doslo je kao do ljustenja koze, iako nista ne otpada, ne peruta se. Glatko je, nije hrapavo, ne znam jesam rekao dobar izraz, samo po rubovima tih krugova je malo zadebljanje,kao da je unutar tih rubova koza nagrizena, izjedena i tu me i pecka, svrbi, nema nikakvih crvenih tackica,.nema mjehurica, itd.
Prvih dana nije svrbilo, peckalo,. ali je pocelo je da me pece, svrbi, i da se pomalo siri. Nema nikakvog neugodnog mirisa, nema nikakvih icjedaka, ne pece me dok mokrim, to je sve ok. Sada je velicine, tj.duzine 1 cm sa desne strane i pola cm sa lijeve, kao na ovoj slici dole sto sam poslao, na istom mjestu , pocinje od dijela ispod glavica,gdje se spaja sa kozicom.Ovo mi se desilo prije dvije godine, i jedan doktor mi je prepisao Kanesten, i to nije bilo dobro(mislim da je i gore napravio), onda sam vadio nalaze na gljivice, kandidu,.vadili su mi i bris, znao sam naziv, ali sam zaboravio, sa iglom su mi usli u otvor gdje mokrim i uzeli bris,.i tu je sve bilo ok,.itd,.nista nije bilo od toga i onda sam otisao u bolnicu kod dermatologa i on mi je dao ljubicastu tintu i neku kremu i ja sam mazao s tim 7 dana, prvo mokrom tintom(sa stapicem za uho), i onda se to brzo osusi, ostane ljubicasto i onda kremom preko toga,. i to je bilo odlicno i proslo me je odmah,.Kada sam stavljao tu ljubicastu tintu, tacno se ocrtaju rubovi tih flekica gdje je kao ”ljustenje koze” i to je veoma brzo pomoglo,.Medjutim evo sada opet se pojavilo, poslije skoro dvije godine. I strah me je, jer sam uvjek pazio i cuvao se bilo kakvih promjena na penisu. Zelio bi da napomenem da kada sam vadio te nalaze, milsim , ali nisam siguran, da sam imao streptokoke u grlu,.ali ako mozete, zanemarite to,.iako me grlo zna u zadnje vrijeme boliti, peckati, najvise ujutru,.iako nadjem opravdanje u cigarama,.

Zadnjih mjeseci pod velikim stresom, nikada vecim, razvod, sudjenje oko starateljstva djeteta, pad imuniteta, izgubio nekoliko kila,.itd,. Moja licna higijena je na maksimalnom nivou, uvijek,.skoro da sam sterilan.Seksualne odnose nisam imao 6 mjeseci. Prestao sam da se tusiram na intimnim dijelovima sa kupkama, kupio sam ”cleansing wash optimali balanced pH, intimate care”. http://www.apotea.se/aco-intimate...-ml?gclid=COrJ1cOz3b0CFQLecgodEIUAiw

Molim Vas za Vas savjet, cime da mazem to sada, volio bi da kupim tu tintu, ali se ne sjecam naziva, ali sam sada u Skandinaviji, ne znam ni nazive ni nista s cim bi mazao to..i ne znam sta da kupim,.a doktor se ceka mjesec dana,.a moram da odmah pocnem da rijesavam taj problem. Citao sam da je dobro maslinovo ulje da se maze na tim dijelovima, ali ja necu nista na svoju ruku. Ako ima neka krema da je kupim, nadam se da moze bez recepta ovdje ili ta tinta.

Saljem Vam i sliku tog problema,.pronasao sam na internetu ovu sliku,.mislim da je to to, i na istim mjestima imam problem(samo sto nije ovako crveno unutar tih oboda), mada sam ja uslikao taj problem na mom penisu, ali ne mogu da Vam posaljem sliku, jer nema attachmenta.

http://tinypic.com/view.php?pic=1628krb&s=6#.U0pnS6iSy78

Unaprijed Vam veliko hvala na odgovoru, trenutno jedino Vas imam,.i izvinite na malo opsirnom objasnjenu, htio sam da Vam dam sto vise informacija.

Veliki pozdrav,

Potrebna pomoc

14.04.2014. 08:50

Uh, izvinite doktore, sada sam "iskopao" sve nalaze od prije dvije godine kada mi se to desilo prvi put, Ovako: jedan je uretralni bris bakterije/gljivice =Streptokokus haemolyticus gr.B, a drugi je kod dermatologa i na njenom nalazu pise Balanitis candidamjectica, tako nesto i dala mi je terapiju(to je ta terapija koju sam napisao iznad u pismu koja mi je pomogla) Gentiana Violet 1% i Travocort krema 7 dana, 2 puta dnevno mazati,.i poslije 7 dana nastaviti jos par dana ovu Genitianu Violet i ukljuciti Plymicol. I od toga me je sve proslo i nestalo u roku, mislim 7-10 dana. To je bilo prije dvije godine,.i evo sada mi se dole na penisu isto pojavilo,.na istim mjestima,.Uh, bas sam se potrudio da sve nadjem, jer nalazi nisu kod mene ovdje,.E, sada, iz svega ovoga sta ja ovdje u Svedskoj kada odem u apoteku sta da trazim,.? Vjrovatno su ovo kreme ili mast sta vec,. proizvedene u ex.Jugi i nema ih ovdje?

Nadam se i uzdam u Vas savjet, mislim da imamo dosta nformacija za tacnu dijagnozu,tj terapiju,.jer su mi simptomi od prije dvije kada mi se to desilo isti kao sto su sada.na penisu I ne znam kako se to vratilo,.

Veliko hvala i pozdrav,

Hvala Vam puno unaprijed, nemate pojma koliko cete mi pomoci sa ovim, jer ja ovdje doktora ne mogu da cekam mjesec dana.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.04.2014. 09:35

Nažalost, točna dijagnoza se ne može postaviti na temelju Vašeg opisa. Ljubičasta tekućina je Gentiana violet i to Vam ne bih preporučio. Možete pokušati mazati opet Travocort kremu kroz 5 dana.

Potrebna pomoc

14.04.2014. 10:05

Hvala doktore na brzom odgovoru, cekao sam da mi Vi date savjet, pa da odem do apoteke,.nadam se da cu naci Travocort ovdje,.Mislio sam da uzmem i tu Gentiana Violet, ali poslusacu Vas savjet, pa cu uzeti samo kremu. Nadam se da ste procitali taj moj dodatak gdje sam naveo koja mi je dijagnoza bila prije dvije godine, a sada isti simptomi,..

Hvala Vam puno,.

Knjižnićar

15.04.2014. 01:05

Poštovani

Prilikom samozadovoljavanja prije 2 dana nisan navukao kožicu nazad i tako sam proveo preko 10 sati(nisan se ni oprao) , i javila mi se kao neka iritacija(vjerojatno na odjeću ) prvo mi je nabubrila kožica i pojavila se ta jedna ranica , bila je svjetlije crvene boje a sad je crnkasta (kao krastica) kožica se vratila u normalu kad sam je oprao tj, sljedećeg jutra kad sam se probudio bila je normalna, moram vam napomenut da spolni odnos nisam imao od kraja drugog mjeseca .....
Jel treban otić kod doktora ili će ta mala krastica splasnit sama ? Imam li razloga za brigu , jer sam čitao da je moguć i od toga rak ?

Unaprijed vam se zahvaljujem

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.04.2014. 12:40

Ne treba ići liječniku. Nema razloga za brigu.

annoboy

15.04.2014. 20:40

Pozdrav
Pre jedno 2 meseca na penisu sam primetio Slika1: http://postimg.org/image/fnkrgckvh/ Slika2: http://postimg.org/image/lpr0kz2ab/
Mislio sam da ce vremenom da nestane ali josu uvek nista. Pocinje da me jako zabrinjava molim vas da mi pomognete i da li postoji neka krema..
Da li postoji mogucnos da su to kondilomi?
Hvala unapred.

miro1989

16.04.2014. 00:50

Poštovani doktore,

Zamolio bi Vas za jedan savijet, naime danas sam primjerio na penisu crvenilo u dojnjem dijelu glavića, pomalo osjećam svrbež. Crvenilo je širine cca oko 2 cm a dužine cca oko 3 cm

Potrebna pomoc

16.04.2014. 18:05

Doktore pozdrav,

Ja sam vam poslao prije par dana ovdje na forumu pismo da sam prije dvije godine imao Balanitis Candidu,.pa sam uzeo Kanesten i Saline solution 0,9 %,.danas sam kupio ii mislim da evo treci dan pomaze,.ali me malo pecka jezik i imam dva udubljena na jeziku, kao da je izgrizeno,.pa e zanima je li i to od kandide,.I sto me buni, a pokusavam da se nekako informisem na internetu,.ali sam se zbunio,.Da li ako mi se Candida manifestuje na penisu,.da li to znaci da imam Kandidu i u stomaku,.jer vidim da se mora promjeniti ishrana,.a i ne znam onda je li mi dovoljan samo Kanesten,.?

Hvala jos jednom,.super ste sto nam pomazete,.

miro1989

16.04.2014. 18:05

Poštovani doktore,
Zamolio bi Vas za jedan savijet, naime danas sam primjerio na penisu crvenilo u dojnjem dijelu glavića, pomalo osjećam svrbež u dijelu kožice, na kožici ima par crveni točkica. Crvenilo na glaviću je širine cca oko 2 cm a dužine cca oko 3 cm dodirom na crveno osjecaj je kao da je zatrnjen malo.
Šta Vi predlažete da učinim sljedeće?
Lijepi pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.04.2014. 18:10

Za annoboy: riječ je o tzv. bisernim papulama penisa. Promjene ne treba liječiti, niti je to moguće.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.04.2014. 18:40

Za miro1989: crvenilo je najčešći simptom svih bolesti na spolovilu, te vam preko računala ne mogu reći o čemu je riječ.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.04.2014. 18:40

Za miro1989: crvenilo je najčešći simptom svih bolesti na spolovilu te Vam ne mogu reći o čemu je riječ.

iceman7812

17.04.2014. 09:35

Poštovani doktore/ice,

molio bih Vas za Vaš savjet ili stučno mišljenje.
Prije mjesec dana zbog upale grla moj liječnik obiteljske medicine prepisao mi je Klavax Bid. Nakon nekoliko dana korištenja ovog lijeka na kožici spolovila pojavila mi se crvena točka promjera nekoliko milimetara. Mislio sam da će proći, ali samo se povećavalo. Nakon tjedan dana posjetio sam svog liječnika OM, koji je ustanovio da se radi o gljivičnoj infekciji, te mi propisala kremu Rojazol (20mg/g mikonazol). Prema njezinoj uputi mazao sam crvenilo 10 dana po 3-4 puta dnevno. Crvenilo se povuklo, no nakon nekoliko dana isto se vratilo. Ponovnim posjetom dobio sam preporuku mazanja Canesten kremom (10mg/g Clotrimazolum) i dobio sam DIFLUCAN 150mg (Flukonazol) dvije kapsule, od kojih sam popio jednu odmah, te drugu za 7 dana. Molio bih Vas da pogledate sliku, koju Vam šaljem i ako mi možete reći od prilike o ćemu se radi i uputiti me na koji način da dalje nastavim liječenje. Link od slike: http://postimg.org/image/x6quazy7f/

Nikad prije nisam imao crvenilo ili bilo kakvu iritaciju na spolovilu ili kožici spolovila. Također nisam dijabetičar, nemam problema sa šečerom, isti mi je ispod granica normalne donje vrijednosti.

U iščekivanju Vašeg cijenjenog odgovora.

S poštovanjem.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.04.2014. 14:05

Promjene na fotografiji ne djeluju kao gljivična infekcija već kao blažala iritacija. Da je riječ o gljivičnoj infekciji, prošla bi u potpunosti na gore navedenu terapiju.

iceman7812

17.04.2014. 15:10

Poštovani gosp. dr. sc.Kostović,

zahvaljujem Vam se na odgovoru.

Da li možete preporučiti način na koji tretirati tu površinu kože? Da li sa nekim dječjim kremama ili dječjim puderom za vrijeme dok ne prođe crvenilo?

LP