Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

đole

13.03.2012. 23:15

Poštovani

Već duže vremena imam problem sa crvenilom na glaviću penisa,nesmeta me prilikom mokrenja.
Nakon toga mi se pojavi bjeli sloj koji se ponekad zgrudne a ponekad bude slićan jogurtu.
Seksualni odnosi su bolni.
Nakon odnosa pojavljuje se još jaće crvenilo i na mjestima se vidi da je koža popucala.
Pošto sam u skladnom braku,nakon prekida seksualnih odnosa crvenilo se povuće kroz desetak dana.
Nakon apstinacije seksualnih odnosa,poslije prvog opet se sve isto ponavlja
Takođe mi se i kod supruge javlja užesno peckanje.
Koristili smo Canesten kremu bez rezultata. Pranje u kamilici i hipermanganu i druge ludosti da negovorimo
Napominjem da imam problem sa dijabetisom i od njega bolujem već petu godinu,
Napominjem i da neprovodim terapiju za diabetis kako treba.
Ponekad zaboravim popiti tablete po nekoliko dana
Na slićnim forumima o ovoj temi mogući uzrok je i dijabetis,dali je moguće to i kod mene
Molim savjet i kome da se obratim urologu ili dermatologu

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.03.2012. 12:45

Mislim da bi Vi trebali pregled dermatologa, ali u urologa. Promjene i tegobe mogu biti povezane s dijabetesom, ali i ne moraju. Prvo je potrebno isključiti infekciju kandidom.

Salle123

09.03.2013. 21:35

Pozdrav!

Ja imam sljedeći problem. Pred par mjeseci pojavili su se mi bijeli pristevi oko glavica i mazao sam sa kremom Canesten te su nakon nekoliko tjedana ti pristevi nestali. A sada mi se pred kojih par dana pojavio jos jedan problem ali gori. Sada sam nazad dobio te pristeve te crvenilo i svbez te jos k tome ima gadan miris. Pa me zanima sta moram poduzeti oko ovog problema te dali je to ozbiljan problem!! Protiv tog mirisa glavica rjesavam tusiranjem ali nakon 1 do 2 sata opet se vrati taj "smrad".
Jos me zanima dali moram otici ljecniku(Urologu) ili se to da rijesiti sa kremama.
Molim odgovor
Hvala i LP

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.03.2013. 23:00

Preporučio bih da se sami više ne liječite, te pregled dermatovenerologa. S obzirom da Canesten nije rješio problem, vjerojatno ne radi se o Candidi.

prozor_99

10.03.2013. 11:50

Postovani,
Nadam se da nisam pogrijesio temu i ako nije problem samo da mi odgovorite ili ako bi mi mogli dati savjet, dakle nakon spolnog odnosa sa djevojkom(taj dan ih je bilo vise nego inace, ako to sta znaci...) osjetio sam malu bol sa gornje strane penisa, i kada sam pogledao vidjeo sam kao krvni podliv ljubicaste boje na sredini, promjera oko 0,5-1 cm , sa gornje strane blize glavicu(osjetim malu bol na pritisak). Uhvatila me panika, nikad mi se tako nesto nije desilo... Molim vas ako bi mi mogli dati svoje misljenje, sta je u pitanju, da li trebam staviti hladne obloge, ili kako tretirati? Unaprijed zahvaljuem na odgovoru...

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.03.2013. 19:10

Ne radi se o pitanju za dermatologa, već za urologa. Vaš problem je očito posljedica traume za vrijeme spolnog odnosa.

prozor_99

10.03.2013. 19:40

Izvinjavam se na smetnji i spammanju, ali pokusao sam postaviti pitanje na forumu urologija medjutim forum ne radi valjda vec duze vrijeme, ne mogu ni otvoriti temu pa mi je ovo nekako "najblizi" forum za moj problem... Ako nije problem samo da mi odgovorite,vjerovatno ste se susretali sa ovakvim slucajevima i ranije, da li je potrebna neka terapija, ili samo ce samo proci,(urologu mi se bas i ne ide, 17 mi je godina...)

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

11.03.2013. 13:55

Nisam se susreo sa sličnim slučajevima, jer oni nisu u opisu moga posla. Iako mislim, da se ne radi o nečem ozbiljnijem i da će promjene proći i bez terapije.

Maus

14.08.2013. 00:45

molim vas pomozite!moj dečko ima stalno neku kako on kaže ranicu i pecka ga,jako je crveno.Išao je doktoru ali nitko mu ništa nije konkretno rekao šta bi moglo bit.Koristio je kremu a-dermu i antibiotik...Šta da radi sada da nastavi s tom kremom,jel ona štetna i još nešto rekli su mu da sumnjaju na candidu.hvala unaprijed

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.08.2013. 10:40

Ne znam o čemu je riječ, ali čini mi se da nije Candida. A-Derma krema neće škoditi, ali vjerojatno niti pomoći. Bez prave dijagnoze, nema niti terapije.

Struja95

23.09.2014. 08:55

Poštovani, vec duze vrijeme imam crvene tockice na glavicu i malo ispod njega ponekad i koju bijelu tockicu , budu par dana pa nestanu i tako non stop nikakvu bol peckanje i sl ne osjecam samo me interesira sta bi moglo biti ? Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.09.2014. 11:50

Vjerojatno je riječ o blažoj iritaciji koja ne zahtjeva posebnu terapiju. Možete mazati neutralne kreme tipa Bepanthena.

jedna maja

05.05.2016. 11:50

Postovani,
Imam ponekad spolne odnose sa deckom bez kondoma i uvek mu se nakon toga pojave tackice crvenilo i svrab koji traje nekoliko dana i tako ukrug do novog odnosa bez kondoma. Mislim da su u pitanju gljivice jer ih i ja imam posebno u periodu ovulacije pa mu tako i prenesem. Planiramo poraditi na suzbijanju istih. Kakvo je vase misljenje o tome? Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.05.2016. 15:55

Vjerojatno je riječ o iritaciji koja se ponavlja. Mislim da nije riječ o gljivama. Možete mazati neutralne kreme tipa Bepanthena.