Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


glikolna kiselina


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ena

14.10.2003. 00:54

Zbog dugogodisnjih problema s aknama dermatolog mi je predlozio tretmane glikolnom kiselinom. Zanima me koliko je to ucinkovito i ostavlja li posljedice na kozu? Hvala

mr.sc.dr. Suzana Ljubojević

15.10.2003. 21:48

Svakodnevno aplikacije nižih postotaka glikolne kiseline pospješuje nestanak komedona. Naime navedeni prepart ima "peeling" učinak (ljušti površinske stanice), a na taj način smanjuje hiperprodukciju sebacealnih (lojnih) žlijezda koje pospješuju stvaranje akne.
Rezultati učinkovitosti su različiti. U koliko se pažljvo primjenjuje (prema uputama koje ste dobili od Vašeg dermatologa) nema štetne učinke na kožu. Možete očekivati osjećaj peckanja, blagog crvenila lice, te kroz nekoliko dana prašinasto, bjelkasto ljuskanje. To su očekivane nuspojave glikolne kiseline. Izbjegavajete nanošenje preparata oko očiju u oko ruba usnica jer tamo su ti simptomi najčešće izraženi! Nakon nekoliko tjedana primjenjivanja Vaša koža bi trebala biti mekana i glatka, a nastajanje akne smanjeno.