Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Gljivice ili....


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lilir

13.04.2008. 23:10

Poštovani,
Nakon što sam primjetila crvene točkaste fleke po tijelu i to po prsnom dijelu i trbuhu (kasnije su se proširile i po leđima) otišla sam kod doktora opće prakse koji je kazao da su to gljivice i prepisao mi terapiju od 10 dana s kremom Triderm i tabletama Claritin. Kako se to nije povuklo osim što je promijenilo boju,od doktorice dobila sam novu kremu Belodermu koju mažem 7 dana. I dalj su fleke tu, ali doktorica kaže da se suše i daje mi jednu tabletu diflucana od 150 mg i Bepanthol losiona.
Fleke su i dalje tu, ne vidim niti jednu da se povukla, tamnjije su boje nego moja kože i jedino primjećujem da su hrapave i kao da ih prekriva "nova" koža.
Pitanje je moje dali da nastavim sa mazanjem s losionom ili mi prepuručujete nešto drugo.
Hvala !

Dr. sc. Ivana Nola, dr. med.

16.04.2008. 22:45

Poštovani,
moguće da je riječ o ekcematoidnom dermatitisu, no to bi se moralo potvrditi na temelju pregleda i savjetovati eventualnu daljnju obradu. No ovakve promjene bi mogle nastupati i u sklopu suhoće kože, stoga Vam savejtuejm da se javiti dermatologu kako bi se mogla odrediti terapija.