Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Gljivice na kozi ispod nokta?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

stefanm

27.04.2017. 23:20

Poštovani, unaprijed se izvinjavam ako sam pogrijesio kategoriju ili naslov ove teme, ali nisam bio siguran u kojoj kategoriji da postavim ovo pitanje.
Naime, prije par mjeseci sam se u novoj obući bavio sportskim aktivnostima i kako obuća nije "razgažena" suzbio sam nokat na nozi. On je pocrnio i dugo tako stajao dok mi nedavno nije otpao. To ništa nije strašno ali ispod je počeo da raste novi nokat, dok je koža oko novog nokta crveno-crna i jako čudno izgleda. Negdje sam pročitao da je mogući razlog neka infekcija ili čak gljivice. Zanima me šta bi moglo biti u pitanju? Čime (i da li) mogu mazati nokat? Ako je potrebno mogu poslati i sliku.
Hvala Vam unapred.
Srdačan pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.04.2017. 11:00

Gotovo sigurno je riječ o posljedici traume tijekom sportskih aktivnosti, a ne o infekciji ili nečemu drugome. Nokat će se normalizirati, ali za više mjeseci. Za takvu traumu nema terapije.