Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Gljivice na prstima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lura32

11.04.2008. 10:05

Postovanje!
Prvo sam bila uputila pitanje na pedijatriju pa me je doktor uputio na Vas. Imam jedan problem, naime imam curicu oid 6 godina, koju vec unazad dvije godine bezuspjesno lijecim od nekakvih gljivica na prstima. Nisu zahvaceni svi prsti nego samo palcevi i kaziprsti na obje ruke. To se ocituje u izgrbavljenom noktu, sa nekakvim kvrzicama i naborima, i okolnim kao oteklinama samog mesa oko korijena nokta. Slali su nas i kod drematologa kod nas u Pozegi gdje nam je doktorica rekla da je to genetski i da se nista ne moze iako nitko u nasim obiteljima to nema, jedini ljek je rekla da ispiremo to u maslinovom ulju. Stanje se nije popravilo da sam na kraju ju odvela kod privatnog dermatolaoga. Tu nam je doktor rekao da to ipak jesu gljivice i dao nam je Geokorton kremu, te Lanisil mast koja je jedino pomogla ali samo kratkotrajno. Mazali smo joj to i po 2 mjeseca ali nista, nekad malo bolje nekad ne. I tako skoro godinu dana jer su nas uvjeravali da je to dugotrajno lijecenje. Eto sada nakon perioda od mjesec dana gdje se to povuklo sada se opet pojavilo jos gore. Kaziprst na jednoj ruci gotovo da se vrh prsta izoblicio i sam gornji dio postao nekako grbav, nokat je sav iskrivljen, a korijen opet natecen. Ostala tri prsta nisu tako jako zahvacena ali bojim se da je to samo pitanje vremena. Napominjem da nemamo macku niti ona dira ista sto bi to moglo izazvati. Vise naznam sto napraviti, jel pustiti da samo prodje ili sto, ali ovako vise neide, ipak je ona djevojcica koja ce uskoro krenuti u vrtic a vidim da i sada pomalo kao da skriva pred drugima te svoje prstice.Jer vidi i sama da nesto nevalja. Sto mozemo uciniti?
Puno pozdrava!

Dr. sc. Ivana Nola, dr. med.

16.04.2008. 22:45

Poštovani,
savjetujem Vam učiniti mikološku obradu, kako bi se gljiva potvrdila i isključila i prema tom nalazu i kliničkoj slici uvela odgovarajuća terapija.