Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


gubitak dlaka na licu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

domagoj78

19.08.2013. 10:15

Poštovani,

nedavno sam bio na rutinskom CT pregledu mozga.
Tjedan-dva nakon pregleda došlo je do jakog pečenja i crvenila u području desne strane lica, u predjelu gdje raste dlaka. Nakon toga izgubio sam dlaku na licu u obliku nakošenog slova "V" koja do danas (40ak dana poslije pregleda) nije narasla, možda pokoja dlačica. Kada brada naraste, taj dio izgleda kao neka rupa. Na samome CT pregledu osjetio sam peckanje u licu te je djelatnik teško skidao nešto sa lica, kao da je bilo zalijepljeno.
Navodno gubitak dlaka kod tih CT pregleda može biti samo na dijelu koji je zrakama zahvaćen. No eto ja sam izgubio dlaku na licu, a ne na glavi.
Možete li pomoći? Hoće li dlake ponovno narasti na tom području ili je moguće da je radijacija uništila i korijen dlake?

Hvala, pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.08.2013. 11:35

Ne mogu Vam reći je li Vaš gubitak dlaka od CT pregleda ili je posljedica nečeg drugog. U principu, korijen dlake ne bi smio biti uništen bez obzira na uzrok.