Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Hibor mast i iritacija kože


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

diving

25.01.2015. 13:40

Poštovani

Prije nekog vremena na području bikini zone (dio tanke kože na dijelu gdje dođe rub gaćica) mi je nastala iritacija od depilacije koja se dodatno iritirala krilcima od uložaka tijekom menstruacije. Otišla sam dermatologu jer sam sumnjala možda i na gljivično oboljenje, ali je napravio bris i rekao da nisu gljivice i dao mi Hibor mast i da namažem sa Sudocrem kremom...kroz tjedan dana sve prošlo.

E sad da li opet od iritacije nekog grubljeg ruba od gaćica tijekom fizičke aktivnosti, jer nisam se depilirala niti mi je vrijeme menstruacije, opet mi se na istom dijelu kože pojavilo blago crvenilo, veličine cca 1,5 x 1 cm. Pitanje je da li mogu opet koristiti istu mast jer je još imam, ali pokušala sam googlat tu mast i nigdje ne mogu naći neke upute za što se točno koristi, koliko dugo i njen točni sastav jer znam da ima i nešto kortikosteroida??? Probala bi prvo s njom kroz par dana pa ako ne bude poboljšanja bi otišla kod dermatologa. Molim vaše mišljenje.

Lijep pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.01.2015. 15:20

Ne znam sastav te kreme, ali ako Vam je pomogla, ne vidim razloga da ne ponovite terapiju kroz par dana. Čak i ako ima kortikosteroida, neće biti problema ako je koristite nekoliko dana.

diving

26.01.2015. 00:10

Hvala probam kroz par dana. Tu Hi-bor mast su napravili u ljekarni, ja sam samo na papiru koji mi je dao dermatolog vidjela sastav, ali od toga je već prošlo neko vrijeme.