Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


HPV i genitalni herpes


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

missy

30.07.2003. 18:45

Poštovani!

Prije otprilike pet godina imala sam genitalnu bradavicu koja mi je odstranjena kriometodom. Tada, a ni kasnije Papa testom mi nije ustanovljen HPV. Otprilike jednako dugo dijagnosticiran mi je genitalni herpes. Ranije bi izbijao dva puta godišnje no u posljednje dvije godine izbije mi svakih nekoliko mjeseci uoči menstruacije ili usljed bolesti. To me zabrinjava pa sam pokušala bezusješno ojačati imunitet propolisom. Liječnik mi je rekao da bi u mojim godinama (28) herpes trebao biti znatno rjeđe učestalosti.
Postoji li ijedan način da se riješim genitalnog herpesa (bez obzira na cijenu) odnosno kako da najefikasnije ojačam imunitet da mi se bar rjeđe pojavljuje. Pazim na prehranu, vježbam i trudim se puno kretati. Unaprijed hvala

dr. Suzana Ljubojević

18.08.2003. 22:06

U koliko imate učestale genitalne herpese, terapija izbora za Vas bi bila kroz duži vremenski period uzimati antivirusnu terapiju. Savjetujem Vam da se javite nadležnom dermatologu ili ginekologu.

mery24

30.09.2012. 15:40

Poštovana,

Imam par pitanja u vezi herpesa i HPV-a. Naime pred 6 godina sam završila kod doktora nakon spolnog odnosa i diagnosticirali su mi genitalni herpes. To se kasnije povuklllo i išla sam na također na testiranje na HPV i test je bio pozitivan. Kasnije sam kupila neke vaginalete od HZZO-a za koje stoi da imaju veliki učinak u suzbijanju HPV-a no ipak nisam ga se uspjela riješit. Pila sam i tableete za podizanje imuniteta. Iz godine u godinu od tad idem na preglede i sve je ok, papa test mi je u redu i herpes mi se nije vratio i u najvećim stresnim situacijama..Jedan doktor je mišljenja da se hpv možda i povukao pošto je papa test uredan no zanima me što je s herpesom tj hsv virusom, je li on još uvjek prisutan iako nema nikakvih simptoma već 6 godina i kolika je vjerojatnost da zarazim partnera ako nema simptoma..?da li ako ga i zarazim postoji mogćnost da nikad nema simptome ?
hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.10.2012. 10:20

Ako ste zaista imali genitalni herpes, neubičajeno da se nikada nije vratio. Ako ste ga zaista imali, on je prisutan, ali latentan, pritajen. Ako ga imate, mogućnost da zarazite partnera, a da nemate simptome, je vrlo mala.

mery24

01.10.2012. 19:50

Hvala Vam na mišljenju. lp

marko123456

20.11.2014. 10:15

Pozdrav. Zanima me da li je ovo genitalni herpes? Nemam nikakve simptopme kao sto su temperatura i ostali navedeni sto sam pronasao osim ovoga na slici. Hvala. http://i58.tinypic.com/2ed1kx2.jpg

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.11.2014. 11:40

Mogao bi biti blaži oblik genitalnog herpesa.

iva93

25.11.2014. 20:25

Dobar dan,
Stalno imam nekih lroblema ne znam kako ih se vise rjesiti. Vec par mjeseci imam problema sa laganim svrbezom, dosta cesto i oko anusa, pa se vec par mjeseci ne brisem papirom vec samo vlaznim maramicama, spolni odnos je takoder znao biti bolan,iscjedak.. Sve je ukazivalo na gljivice. Napravila sam papu, briseve i ultrazvuk na kojem je pronadena cista na jajniku, svi ostali nalazi uredni.. Prije 3 dana svrbez se jako pojacao(nisam napomenula da ga nekad ima nekad uopce ne) i imala sam spolni odnos, iduci dan nastali su mi nekakvi plikovi, i evo danas ne mogu niti sjediti niti hodati, pristice nekakve imam ali ginekologica je rekla da joj nije bas nalik herpesu, dobila sam herplex kremu i lactogyn. E sad zanima me prvo dali je ikako moguce saznati sto je to? Pretrsga krvi ili neceg? I drugo jeli ikako moguce da je neka upala koze? Neka alergija? Jako mi je bitno radi mene same znati, a ne znam na koje pretrage da odem.. Dali je to mozda povezano sa anusom? Ne znam kod koga da odem, pristici su najvise u dijelu izmedu anusa i vagine, takoder imam veliki iscjedak vodenasti, i kada piskim uzasno pece, na granici sa boli:/ molim Vas za savjet, unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.11.2014. 19:50

Ne mogu Vam niti približno reći o čemu je riječ. Bilo bi dobro da obavite i dermatovenerološki pregled.

Sun1623

02.10.2016. 18:35

Poštovani doktore, molim Vas za savjet.

Saznala sam da mi dečko ima HPV (i trenutno prisutne kondilome na genitalnom području). Nismo nikada imali spolni odnos, ali smo imali trljanje njegovih i mojih genitalija preko odjeće (traperica). Nisam sigurna da li je bilo presjemene tekućine na njegovim trapericama ili ne. Ne znam da li je bitno, ali na bedru blizu genitalnog područja su mi bile malo poderane traperice.
Iako je preko odjeće, da li sam se mogla zaraziti HPV-om na ovaj način?

Također, da li je moguća zaraza ako me rukom dirao po genitalnom području, ali isto preko odjeće?

Hvala Vam unaprijed.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.10.2016. 12:10

Opisanim načinima sigurno se niste mogli zaraziti.