Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


klamidija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vedran

06.07.2002. 19:39

Molim Vas ako mi možete odgovoriti na pitanje vezano uz moj problem, naime već dulje vrijeme (otprilike 8 mj) liječim se zbog smetnji vezanih uz mokraćni sustav i prostatitis.Nakon prvih pretraga ustanovljena mi je prisutnost bakterije enterococcus u ejakulatu,te sam dobio terapiju Amoxyl 3x500mg/10 dana.Nakon terapije ponovio sam pretrage te mi je ponovno ustanovljena prisutnost istih bakterija,zatim sam obavio eksprimat prostate gdje je također nađena ista bakterija.Naglašavam da n mi je oba puta nalaz na klamidiju bio negativan.Liječnica mi je prepisala Ciprofloksacin 2x500mg/20 dana.Po završenoj terapiji ponovio sam eksprimat prostate nakog nega više nije nađena bakterija enterococcus,međutim nalaz na klamidiju bio je pozitivan!!!
Liječnica mi je prepisala Suma med ukupno 4.5 grama kroz tri tjedna 1x500mg...3 dana,a 1 mj. nakon terapije trebao sam ponoviti pretragu, međutim odmah po koncu terapije javile su mi se smetnje uvidu bolova u testisima i donjem dijelu trbuha .Otišao sam kod liječnika i odmah obavio pretragu urina i ejakulata u kojima je nađena ponovno bakterija enterococcus.Dobio sam terapiju Klavocinom bid2x1 5 dana,a dalje Nolicin 2x1 5 dana.Liječnica mi je odredila da za 1 mj. obavim ponovno pretrage za prostatitis.Ono što vas želim pitati je slijedeće ,terapiju sam potrošio,ali zadnjih par dana osjećam laganu stalnu nelagodu u predjelu donjeg trbuha ,drugih simptoma nemam,osim možda malo češćeg mokrenja povremeno.Pošto sam naručen tek 30.7 na obradu prostatitisa ,a također se i oko 3 tjedna čeka na izolaciju klamidije što mi je činiti? Dali su navedeni simptomi razlog za brigu ili je to možda reakcija na lijekove?Da li je moguće da je klamidija još uvijek prisutna ? Naglašavam da od pojave prvih simptoma nemam sex. odnose,a moja partnerica je takođ. povrgnuta terapiji i ako nema nikakve simptome.Molim Vas ako mi možete odgovoriti o kakvim se bakterijama radi,kao i o mogućim štetnim posljedicama istih?Već sam malo zabrinut zbog neuspiješnog liječenja ! Oprostite na opširnosti mog mail-a.U nadi da će te mi odgovoriti unaprijed zahvaljujem!

Vedran

Prof. dr. Jasna Lipozenčić

26.07.2002. 06:35

Enterokoki (enterococcus) su bakterije koja čine normalnu floru crijevnog sustava, usne šupljine i ženskog spolovila. Vrlo značajno svojstvo enterokoka je njihova otpornost prema nekim antibioticima (no u Vašem slučaju izbor terapije je bio odgovarajući). Česti su uzročnici infekcija mokračnih putova. S obzirom da imate česte infekcije mokračnih putova kod Vas savijetujem uvijek učiniti pregled urina bakteriološki s antibiogramom te uvijek ciljano liječiti antibiotikom koji po antibiogramu najviše odgovara izoliranoj bakteriji.
Učestale i neliječene infekcije genitourinarnog trakta mogu biti poslijedica infertilnosti.