Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


ljustenje,perutanje koze na jagodicama,prstima i noznim prstima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

veljkovic

30.10.2013. 12:30

Postovani,pre mesec dana sam se javila dermatologu u gradu u kojem zivim i konastatovao mi je alergijski kontaktni dermatitis,doduse odokativnom metodom.Pocelo je sa ljuscenjem jagodica prstiju,prstiju i nesto kasnije i na noznim prstima.Skida se kao tanak sloj koze...dok je koza namazana kremom i ne dodirujem stvari oko sebe,sve izgleda ok,ali u kontaktu sa vise stvari,narocito kada kvasim ruke stanje se pogorsava.Cak i ispod gumenih rukavima,dok perem sudove,koza se isperuta.Stvori se nesto nalik na probuseni plih.Ne boli me,ne svrbi..Mazala sam sinoderm mast,pa linola urea krem,pa sada pijem pronizon i mazem mast,napravljenu u apoteci,belogent sa jos nekoliko sastojaka.Pomozite mimolim vas,pocelo je vec da mi stvrara uzasnu nervozu! HVALA UNAPRED!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

31.10.2013. 14:55

Kod Vas se radi o kontaktonm dermatitisu, a je li riječ o alergijskom ili nealergijskom kontaktnom dermatitisu ne može se utvrditi bez epikutanog testiranja. U svakom slučaju liječenje može potrajati. Terapija koja je propisana je uglavnom ok, ali kortikosteroid (pronizon) za sada ne bih pio. Ne preostaje Vam nego da si nađete dobrog dermatologa koji će Vas liječiti.

veljkovic

01.11.2013. 15:25

Hvala na datom odgovoru!Radila sam analizu krvi i sve je ok... od masti koju mazem vidi se znatno poboljsanje,nije skroz ok,ali je manje..Pozdrav

bo7

27.02.2014. 14:35

Poštovani,
Na prstima ruku prije oko više od mjsec dva pojavili su mi se par tvrdih potkožnih crvenih plikova koji su boljeli na jači dodir. Nakon nekog vremena oni se samo oljušte, tj koža raspuca i nikako da se to povuče. Primijetila sam da imam tih plikova sve više, ali su manji. Jedan mi je bio blizu korjena nokta (blizu kože gdje nokat počima rasti) i valjda od toga, nisam sigurna, mi je veći dio bijelog polumjeseca nanoktu (početak nokta) pocrvenio. Bila sam kod doktora (još na početku čim sam to primjetila)dao mi je beloderm kremu koja mi nije pomogla pa sam ju prestala koristiti. Inače imam dosta hladne prste na rukama i nogama, pogotovo ove zime. Možete li mi reći što bi mogao biti uzrok tome te dati mi bilo kakav savjet. Unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.02.2014. 19:45

Nažalost, ne mogu vam reći o čemu je točno riječ. Bilo bi dobro da obavite pregled dermatologa.