Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Mjehurici na rukama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mala_uplasena_crvena

05.05.2013. 03:05

Poštovani
Prije 2mj. skoro 3mj. su mi se na desnoj ruci pojavili mjehurici, u pocetku ih je bilo par samo na kaziprstu i posto sam mislila da se radi samo o nekoj reakciji i da ce se ubrzo povuci nisam nista koristila i nisam otisla dermatologu. S vremenom se stanje pogorsavalo i doslo da toga da su se ti mjehurici ( izgledaju kao napunjeni nekom vodenkastom tekucinom ) prosirili na sve prste osim malog prsta i na ljevoj ruci samo kaziprst. Posto sam shvatila da to nece da se samo od sebe povuce otisla sam u ljekarnu i pitala za neku kremu te mi je ljekarnik preporucio Canentsen 2x dnevo. ali kerma nije pretjerano pomagala te sam ponovo otisla u drugu ljekarnu i gospođa mi je preporucila da pocnem koristiti cisti cajevac 2-3 kapi 2x dnevno ujutro i navece. Nakon koristenja cajevca primjetila sam da mi se koza pocela drasticno susiti i ljustiti tamo gdje su prije bili mjehurici sto mislim da je uredu ali kad nanesem cajevac na dlanove i prste pocne da me koza jako pece i imam osjecaj kao da mi grize kozu i tako nekih 15 min... sad neznam dali bi to tako trebalo biti, mozda da uz cajevac ubacim kupku od lavande da mi malo smiri kozu ili mozda da ipak pocnem nesto drugo korstiti, stvarno neznam... A mozda to uopce nisu gljivice nego nesto drugo...Molila bih Vasu pomoc.

Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.05.2013. 15:15

Najvjerojatnije se ne radi o gljivičnoj infekciji. Po opisu bi se moglo raditi o dishidrozi koja se liječi lokalnim kortikosteroidnim ili kombiniranom kortikosteroidnim i antibiotskim kremama. Ovakve kreme može Vam propisati samo liječnik.