Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


mladež


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

16.01.2008. 14:40

Na desnoj nozi imam crni mladez koji mi se s vremenom cini pomalo veci iako ga nisam mjerila. Kraj njega se nalazi crvena tockica koja je takodjer izrazenija nego prije. Ispod koze izgleda kao da su formirale nekakve masne naslage i da je cijelo podrucje zaokruzeno. Prije nekoliko mjeseci pokazala sam to svojoj doktorici opce prakse koja smatra da to nije nista opasno nego da vise izgleda kao cir nego nekakav problematican mladez kako sam ja to zamislila. Cijelo to podrucje je jako izrazeno te ga prilikom tusiranja nedodirujem jel jednom kad jesam bilo je jako crveno,upaljeno. Neznam sta bih trebala po pitanju svega ovoga, ostaviti to tako ili ipak nesto poduzeti? Unaprijed hvala!

Dinko Kaliterna, dr. med.

25.01.2008. 17:20

Javite se dermatologu da budemo sigurni.

ElmaB

20.10.2016. 10:00

Poštovani. Imam mladež na sredini leđa već godinama. Nikada nije promijenio ni boju ni oblik. Tamno smđe je boje i veoma mali. Međutim, prije izvjesnog vremena, u toku noći, prilikom spavanja, vjerovatno sam ga raskrvarila. Nijwe me bolio samo sam na odjeći vidjela par tačkica krvi. Ni nakon toga nije promijenio ni boju ni veličinu. Nikad me ne boli, ponekad me malo svrbi ali koža oko njega. Jutros, sam osjetila da će otpasti, odnosno kao da visi"na koncu". I dalje me ne boli ali sam malo u panici. Trebam mišljenje. Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.10.2016. 18:10

Po svemu što ste napisali, nije ništa nije opasno i ne zahtjeva nikakvu intervenciju.

maxian35

27.11.2016. 19:40

Poštovani, imam kćer 12 godina koja ima mali madež na lijevom boku(kuk) veličine 1,5mm i danas se počela žaliti kako je madež boli. mi smo dosta udaljeni od prve bolnice koja ima dermatologa pa me zanima vaše mišljenje. imam sliku madeža ako je treba poslati. Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.11.2016. 23:15

Ovako mali madeži obično nisu opasni. Nema mogućnosti slanja fotografije.