Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Nepoznate modrice po nogama i bol u kostima i zglobovima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tiami

19.03.2012. 15:40

Poštovani, već oko dva mjeseca izlaze mi modrice nepoznatog uzroka po potkoljenicama. Po drugim djelovima tijela ih nemam ali kad sam bila vadila krv prije nekoliko dana na mjestima uboda igle pojavile su se ogromne modrice koje ne prolaze već oko tjedan dana. To je normalno za modrice ali zašto su mi izašle zbog običnog uba igle i to jako velike, bolne i znaju svrbiti. Uz modrice imam najjače bolove u koljenima, ali osjetim bol i po potkoljenicama, stopalima, u zglobu šake i prstiju. Vadila sam kompletnu krvnu sliku i sve je u granicama normale osim MCV-a koji je malo povišen. Eritrociti i hemoglobin su mi kraj donje granice ali pošto sam vegeterijanac to smatram opravdano. Dalje, C3 mi je malo snižen, a ostale vrijednosti specifičnih proteina su u redu. Bris ždrijela-fiziološka flora. Uradili su mi i koagulogram koji je također u redu. I još čekam nalaz ast-o. Možete li mi reći o čemu bi se moglo raditi jer više neznam koje pretrage uraditi i u kojem smjeru ići. Ako će vam pomoći informacije da sam imala streptokoknu anginu prije godinu dana zadnji put, a prije toga mi se često javljala. I operilala sam krajnike u 2.mjesecu 2011. U zadnje vrijeme sam zdrava nisam nikakvu prehladu ni ništa slično imala. Unaprijed zahvaljujem ako bi mi ikako pomogli. Pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.03.2012. 14:10

Po onome što ste napisali, Vi nemate dermatološki problem. Preporučio bih pregled reumatologa i hematologa (uz dodatne pretrage koji oni odrede).