Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Nešto na kapcima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marko

21.06.2006. 16:24

Unazad skoro godinu dana na kapcima mi se pojavilo neko crvenilo. Ponekad svrbi i ljušti se. To se pojavilo nedugo nakon što sam nabavio nove naočale, pa je moguće da je od toga. Sad radi testiranja ne nosim te naočale oko dva tjedna i ne smanjuje se. Bio sam kod dermatologice i ona mi je dala neke masti koje mi neke više i neke manje pomažu, ali ne rješavaju. Rekla je da je moguće da je od naočala. Poslala me na testiranje na alergiju koje je pokazalo da sam alergičan na neke dvije vrste grinja (obje koje se testiraju), pa je rekla da može biti i od toga, posebno zato što mi je stanje gore u jutro ili nakon ležanja. Što bi to moglo biti i kako da se toga riješim?

dr. Dinko Kaliterna

27.06.2006. 13:52

Teško je reći bez da vidim. ne moraju grinje i očale biti uzrok bolesti jer ako imate neurodermatitis to može biti često razlog te bolesti i ujedno razlog alergije na grinje, stoga bi trebalo glavnu bolest liječiti

Marko

28.06.2006. 00:15

A što je neurodermatitis? I kako da znam imam li to?

dr. Dinko Kaliterna

03.07.2006. 12:04

Bolest obilježena suhom kožom i sklonošću alergijama, a pregledom dermatologa se utvrđuje.

cherry

29.03.2012. 22:10

Poštovani,
na oba kapka sam primjetila sitne izrasline poput vodenih prištića, prozirno bijele boje,ali ne daju se istisnuti. Nisu osjetljivi na dodir,ne osjećam svrbež niti bol. Možete li mi dati savjet kako da ih se riješim?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.03.2012. 10:10

Kod Vas bi se moglo raditi o kontaktnoj alergiji, na naočale ili na nešto drugo. Takvi problemi znaju biti dugotrajni, te budite strpljivi. Vjerojatno će se izmjenjivati faze poboljšanja i pogoršanja.