Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


neurodermatitis i tetovaža


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maba

17.10.2011. 22:05

Imam neurodermatitis od rođenja 23 su mi godine,alergična sam na neku hranu,prašinu ,razne deterđente za suđe,čak mi bura smeta kad puše,lice mi se isušuje i bude cijelo crveno,ali našla sam kremu sa kojom mažem i bude mi to sve u redu.zanima me ,pošto mi tako sve skoro smeta i od svega dobijem alergiju,dali bi mi tetovaža smetala na lopatici ,pitala sam majstora za tetoviranje,on mi je reko da se obratim dermatologu,ali nisam u mogućnosti doći sad do njega,pa vam se unaprijed zahvaljujem .pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.10.2011. 01:35

S obzirom na sve što ste napisali, nikako Vam ne bih preporučio tetoviranje, jer postoji povećani rizik alergijske reakcije na mjestu tetovaže.

blahblah

28.06.2012. 01:40

Poštovani,
Imam neurodermitis od 2. mjeseca života, u djetinjstvu je bio veoma izražen, ali sada imam 20 godina i više nemam većih problema s neurodermitisom. Ponekad mi izbije, ali samo ako je izazvan nečime kao što su umjetni materijali i to pretežito na stopalima, ali nikad u većoj mjeri nego više plikovi koji vrlo brzo nestanu kada se mažu belodremom, a više se ni ne pojavljuju ranice kao prije u djetinjstvu. Moje pitanje je mogu li se tetovirati na zapešću? Tetovaža bi bila manjih dimenzija pa me zanima bi li to izazvalo alergijsku reakciju?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.06.2012. 00:25

Ne bih preporučio tetoviranje, jer postoji povećani rizik alergijske reakcije na mjestu tetovaže. Naravno, povećani rizik ne znači da će do toga i doći.