Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


osip.....


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

duda varalica

24.06.2014. 22:50

Poštovani, imam sina starosti 2,5 godine, napredan, zdrav, veseo... No, unazad 10-ak dana na lijevoj ruci na podlaktici pojavio mu se osip, počelo je kao svrbež, i nakon češkanja ( jer stalno dira) pojavo se i osip koji se ne povlači. Izbacilo mu je i na desnoj podlaktici u većem razmjeru. Nema crvenila, osim kad dira, izgleda kao hrpa sitnih, potkožnih prištića. Pokušala sam mu ublažiti mazanjem ( nevenova mast, becutan) no ne povlači se.
Zato Vas molim da mi pojasnite o čemu se radi, koji je uzrok tomu i kako mu mogu pomoći, trebam li ga odvesti pedijatrici ili? Jer znam da možda zvuči glupo, ali najiskrenije rečeno "vladaju" prehlade i tek smo se riješili iste takve bez antibiotika, pa se nadam da ćemo ovaj osip uz Vašu pomoć i savjet uspjeti riješiti bez dodatnog obilaska doktora i ambulante.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru, s poštovanjem, lijep pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.06.2014. 10:10

Nažalost, niti približno vam ne mogu reći o čemu je riječ. Morat ćete kod liječnika.

ketty3

27.10.2014. 13:10

Poštovani neznam dali ovo spada pod ovu temu ali nisam pronašla ništa slično, ovako s lijeve strane lice malo ispod lijevog uha imam neku čudnu mrlju nalik na opeklinu, kožda se ljušti, veoma svrbi, primjetila sam ju unazad dva dana otkako me počela svrbiti iako je možda prisutnija već duže vrijeme no pošto je na dosta nezgodnom mjestu na prvi pogled nije primjećena, kako me ta ranica svrbila ja sam namazala nevenovom masti no ništa se nije popravilo već sam od te rane kako sam mazala prenijela skroz do vrata pa sad imam tu mrlju i od te mrlje istu takvu crtu skroz do vrata, napominjem da se koža ljušti, veoma je neugodan svrbež i zaista izgleda kao opeklina, no nisam se nigdje opekla ni ništa slično a najviše me brine što sam si prenijela skroz do vrata. Zanima me ako bi možda mogli pretpostaviti o čemu se radi i dali je nužno posjetiti dermatologa ili liječnika opće prakse. Unaprijed hvala i srdačan pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.10.2014. 14:00

Ne mogu Vam reći o čemu bi se moglo raditi. Najbolje bi bilo da se javite liječniku.