Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


oteklina ispod koze na obrazu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lena12

24.08.2015. 12:15

Poštovanje,
Prije nekoliko dana sam na obrazu primijetila bubuljicu koju sam istisnula. Nakon nekog vremena primijetila sam na istom mjestu imam neku čudnu kvržicu ispod kože, ličila je na potkožnu bubuljicu, veličine zrna graška, međutim na dodir nisam osjećala nikakav bol. Pošto mi je to počelo smetati probala sam da to istisnem, medjutim kada sam pritisnula osjetila sam kao da se pod kozom to razlilo, bilo je ravno, nisam osjecala vise tu krvzicu. Vec sljedece jutro na tom istom mjestu se pojavio malo veći otok, malo je boljelo, i činilo mi se da je na tom mjestu temperatura nešto malo povišena..Oko sat vremena držala sam hladan oblog ali nije se ništa promijenilo. Ako biste mi mogli reći o čemu se radi, da li imam razlog za brigu, i da li moram posjetiti doktora.
Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.08.2015. 16:55

Kod Vas je riječ o lokalnoj infekciji kao posljedici neprimjerene manipulacije ("istiskivanja"blunk. Najbolje bi bilo da se javite Vašem liječniku koji Vam može dati lokalni ili antibiotik na usta, ovisno o njegovoj procjeni.

lena12

27.08.2015. 22:35

Poštovanje,
Nadovezat' ću se na prethodno pitanje. Nakon što sam posjetila ljekara, propisao mi je Citeral tablete (500 mg), nakon što sam svu terapiju popila nisam primijetila neko veće poboljšanje, osim što je otok malo spao. I dalje na kozi osjetim nešto poput plika, pomalo i tvrdo. Planiram se ponovo obratiti liječniku, ali sam željela da Vas pitam da li imate neki savjet, preporuku za dalju terapiju.
Unaprijed Vam se zahvaljujem! Lijep pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.08.2015. 10:15

Takvo otvrdnuće može ostati još nekoliko tjedana nakon provedene terapije i očekivano je kao posljedica upale. Važno da nije prisutna jača bolnost i jače crvenilo. Ipak, javite se na kontrolu kod liječnika.