Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


ožiljci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sandra

13.06.2002. 10:44

Poštovana,
moja seka ima 21 godinu. U pubertetu je imala akne po leđima i dekolteu. Akne su lječene kod dermatologa i sada ih više nema ali ostali su ožiljci u vidu bijelih flekica koje je ne svrbe i ne perutaju se ali estetski nisu lijepe. Inače ima seboreju vlasišta i to liječi Oronazol šamponom. Postoji li kakav preparat kojim bi smanjila te ožiljke? Sunčanje i kvarcanje ne pomaže, kad potamni flekice su još izraženije.
Unaprijed Vam hvala na pomoći.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

17.06.2002. 15:03

U terapiji ožiljaka preporuča se pokušati s pilingom. Može se na početku primijeniti krema s AHA kiselinom, a nakon toga u konzultaciji s dermatologom provesti kemijski peeling. Osim toga u terapiji se može provesti i metoda dermabrazije kojom se mehanički odstranjuju površinski slojevi epidermisa. Međutim za odluju o terapiji svakako je potrebno savjetovati se s dermatologom.

Nymphadora

31.07.2015. 14:20

Poštovani,

nakon terapija protiv akni (Roaccutane) ostali su mi rupičasti ožiljci na obrazima. Nisu duboki, no pomalo su crvenkasti i dovoljno vidljivi. Od terapije je prošlo godinu dana pa me zanima što je najbolje koristiti kako bi se to riješilo i u koje doba godine. Koža mi je masna, sklona nepravilnostima.

Hvala i srdačan pozdrav happy

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

31.07.2015. 21:30

Terapiju treba početi na jesen, a terapiju mora odrediti dermatolog na pregledu. Dolaze u obzir kemijski peelinzi, laserski tretmani (frakcijski, ablativni, neablativni), dermabrazija.