Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


perutanje koze i crvenilo


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Stefan

03.02.2005. 21:51

postovani, skoro mi se dasila jedna neobicna stvar.Naime, jedno vece svo je bilo u redu dok mi se odjednom (u roku od jedno 1-1,5min) na rukama pojavilo cudno crvenilo i nesto kao prosirenje pora.Koza se peruta, a kad ruku polio hidrogenom on je poceo da susti itd, kao kod otvorenih rana kad ih dezinfikujemo.Namazao sam ruke nekom kremom (pantenol mislim) i kad sam se probudio crvenilo je delimicno nestalo ali i dalje je tu, i takodje sam primetio da ruke nisu jedino mesto na kom se koza peruta.To sam isto primetio i na nogama, uglavnom ispod kolena (crvenila nema).Nisam jos isao kod doktora jer me je jedan stariji priljatelj ubedio da to nije nista strasno i da je to verovatno nedostatak vitamina.Napominjem da tog dana kad se to pojavilo nisam radio ili koristio nista neubicajeno sto ne radim svaki dan.Molim vas recite mi sta mislite da bi to moglo da bude i sta da uradim? Hvala unapred!

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

04.02.2005. 09:02

Radi se o kontaktnom dermatitisu nastalom zbog iritacije hidrogenom.Ako imate smetnje idite dermatologu inače mažite s Bepanten masti više puta dnevno.

Stefan

05.02.2005. 01:39

Ja zasad nemam nikakvih smetnji, a stanje se poboljsalo.Crvenilo je nestalo a koza je pomalo hrapava na tim mestima.U svakom slucaju cu posetiti dermatologa iako mislim da je sve u redu.Samo mi nije jasno kako je doslo do iritacije hidrogenom jer sam ja na ruku stavio hidrogen posle pojave crvenila, cisto onako da vidim kako ce reagovati.U svakom slucaju hvala!!!