Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Pigmanorm krema


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sstim

22.01.2015. 22:25

Poštovani,

Znam da nije za pohvalu, ali sam na svoju ruku, nabavila Pigmanorm kremu. Kod dermatologa nisam bila.
Imam dvije fleke srednje veličine na bradi (od kuta usuna prema dolje) koje su se pojavile u trudnoći te dvije fleke ( kao crte ) uzduž nazolabijalnih bora. Posebno su izražene ljeti i zimi. Po zimi se čak i ponekat onako perutaju. Potamne i čak se niti puderom nemogu sakriti.
Ujedno po licu imam i par ožiljaka i flekica od akni i na nekim mjestima malo ispucallih kapilara, uglavnom, dosta neujednačen ten.

Lijepo bih Vas molila stručan savjet kako kremu pravilno koristiti. Smijem li mazati cijelo lice u tankom sloju? Koliko dugo da bi bilo učinkovito i koliko često? Što sa ljuštenjem kože za koju sam čula da se zna pojaviti? A što koristiti poslije tretmana Pigmanormom kako bih ten bio lijep i ujednačen?
Bila bih Vam zahvalna na odgovoru jer kad sam ju već nabavila da ju pravilno isprobam u nadi da će pomoći.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.01.2015. 23:30

Pigmanorm krema ima sastojka: hidrokinon, tretinoin (lokalni retinoid) i hidrokortizon (kortikosteroid). Primjenjuje se u liječenju određenih hiperpigmentacija (npr. melazme). S obzirom da ima kortikosteroid treba ga primjenjivati s oprezom: najduže 4-5 tjedana bez prekida. Ne smije se mazati na cijelo lice. Ljuštenje kože se javlja zbog tretinoina i očekivano je uz taj lijek. Upitno je, je li upotreba Pigmanorma kod Vas opravdana.