Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Pojačana dlakavost


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

29.07.2012. 16:45

Lijepi pozdrav. imam jedan problem s kojim se već dugo mučim,imam 21 god i muce me dlacice po tijelu,noge,ruke,cijeli trbuh,grudi. Dlacice na rukama cupam sa secernom pastom doma,i to funkcionira,noge brijem jer mi je ostalo sve preagresivno ali me najvise muci trbuh,po cijelom trbuhu imam svijetle dlacice koje su duge i vide se.mogu li ih probati sama depilirati secernom pastom,koliko bi to bilo bolno? za kozmeticara nemam,a gin nije susretljiv..,imam neredovite menstruacije ne znam može li to biti uzrok..kako god želim ih se riješiti,idem na more i neugodno mi je jako zbog toga. možete li mi dati savjet? unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.07.2012. 10:00

Pojačana dlakavost i neredovite menstruacije nalažu da bi mogli imati policistične jajnike. Bilo bi dobro da napravite UZV jajnika kod ginekologa, te pregled endokrinologa i hormonske pretrage koje on odredi.

Monroe

31.01.2016. 22:10

Poštovani,

pijem Lindynette 20 već skoro 5 godina. Do sada je bilo sve u redu. U zadnjih nekoliko mjeseci primijetila sam dlačice na bradi i iznad usne. Maknem ih pincetom, ali i dalje rastu tamnije. Prije desetak dana obavila sam ultrazvuk kod ginekologa koji mi je rekao da imam male cistice na jajnicima te da prestanem s kontracepcijom kako bi za 2-3 mjeseca ponovila ultrazvuk da se vidi stanje jajnika kada nisu pod utjecajem tableta. Možete li mi reći da li prestankom kontracepcije dlačice s vremenom nestaju? I da li je moguće da je to zbog kontracepcije?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.02.2016. 11:35

Oralna kontracepcija nije uzrok pojačane dlakavosti. Ipak, napravite kako Vas je savjetovao ginekolog.