Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Pristici


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

neznanac123

27.02.2015. 10:05

Imam crvenilo i pristice izmedu penisa i prepona. Prvo se pojavio jedan i sad oko njega jos. Upaljene su mi limfne zlijezde s time da sam isao vadit krv i mokracu i nalazi su dobri.
Na tom mjestu se inace brijem jednokratnim brijacim apratom.

neznanac123

27.02.2015. 15:30

Mali su i bijeli, okolo je crvenilo. Moj lijecnik opce prakse dao mi je Octenisept gel pritom da nije pogledao kako pristici izgledaju.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.03.2015. 16:30

Vjerojatno je riječ o folikulitisu (upali dlačnih folikula) koja nastaje na mjestu iritacije (brijanja). Dok su promjene prisutne možete mazati antibiotsku mast (npr. Mirobact). Trebalo bi prestati s brijanjem tog područja.

Skorpija83

11.03.2015. 16:40

Ovo me muci unazad koji mesec,mozete li mi reci o cemu se radi?Cesto sam prehladjena u poslednje vreme bila sam na antibiotike hemomicin i citeral,inace ovo se pojavilo pre prehlade i posle ispijenog leka uricin,sve se stabilizovalo a ovo jos uvek traje.Bila sam na pregledu kod dermatiloga i ginekologa,sve je bilo u redu i zavrsavalo se na tome da je u pitanju ojed ili posledice brijanja sto mi se nikada pre nije desavalo.To su kao neke bubuljice{osip}u predelu prepona ttj. oko genitalija.One svrbe,verovatno kad izbiju,ponekad ne uvek,ima dana kada ne svrbe ali vec dugo traju,nekih 3-4 meseci,izgledaju kao kapi rose,sitne u precniku 1-2,do 3 mm,nestaju kroz koji dan ali se stalno ponavljaju na drugim mestima.Imam ucestalo mokrenje jer imam problem sa peskom u besici ali sa tim trenutno nemam problem,inace nemam nikakvih peckanja i bolova,urinokultura je sterilna.Na preporuci ginekologa koristila sam krem Sinoderm na koji sam alergijski odreagovala i postalo je jos gore.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.03.2015. 10:15

Moguće je da je riječ o folikulitisu (upali dlačnih folikula) koja nastaje na mjestu iritacije (brijanja). Naravno, preko računala se ne može sa sigurnošću postaviti dijagnoza.